In een vandaag verschenen interview met het tijdschrift Elsevier kondigt PVV-leider Geert Wilders aan dat hij binnenkort naar Rusland zal afreizen. Hij zal daar de Doema toespreken om de Russen duidelijk te maken dat lang niet iedereen in het westen vijandig tegenover Poetin staat. 

Komt daar even de Poetinverstehende aap uit de mouw! Lange tijd sprak Wilders zich niet uit over zijn positie ten opzichte van de Russen, maar nu heeft hij eindelijk kleur bekend. Wilders zegt dat we op het gebied van patriottisme nog veel kunnen leren. Een even schokkende en onthullende, maar desondanks amper verrassende uitspraak. De Europese bondgenoten van Wilders, zoals Marine le Pen, spraken zich al eerder uitermate positief uit over Poetin.

Waar deze move van Wilders vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. Maar wellicht heeft het te maken met zijn concurrentie met het Forum voor Democratie. De partij van Thierry Baudet staat er immers al langer om bekend dat het sympathiseert met de Russische zaak. Blijkbaar denken beide partijen dat er met deze houding stemmen te winnen vallen. En helaas hebben zij daarin ten dele nog gelijk ook.

Het is schokkend dat de tweede politieke partij van het land zich openlijk associeert met een regime dat Europa zo bedreigt. Wilders zelf bedient zich maar al te vaak van de term ”landverraad”, maar als er iets neerkomt op landverraad dan is dit het wel. Juist nu eindelijk open wordt gesproken over de Russische inmenging in onze democratie, doet Wilders een handreiking naar de verantwoordelijke. Het zal, zoals zoveel dingen, vermoedelijk allemaal van hem afglijden maar het is een grof schandaal.

Wat DENK is voor Erdogan, is de PVV vanaf nu voor Poetin. Wellicht wordt het tijd dat Wilders de toegang tot de parlementaire Commissie Stiekem wordt ontzegd.

 

Afbeelding: Wikimedia Commons