Rotterdam gaat nog een stapje verder dan het landelijke CDA op de weg van heilloos (pun intended) nationalisme. In alle Rotterdamse geloofsgemeenschappen moet er voortaan Nederlands worden gesproken.

Uiteraard is dit voorstel gericht tegen moskeeën, waar vaak in het Arabisch gepreekt wordt. Zulke moskeeën zouden slecht zijn voor de integratie. Maar het voorstel komt als een boemerang bij de christendemocraten terug. Want de Waalse kerk, Latijnse missen en internationale diensten kunnen dan ook niet meer. Nota bene Menno de Bruyne van de SGP moest het CDA corrigeren.

Het CDA zou eens goed bij zichzelf te rade moeten gaan. Een CHU-koers, gericht op God, Nederland en Oranje, is electoraal wellicht een slim idee, om op deze manier traditionele kiezers vast te houden. Maar als dit al te stupide wordt ingevuld, met oud-Hollandse spelletjes, het zingen van het Wilhelmus op school en Nederlands verplicht stellen als taal voor geloofsgemeenschappen, dan verliest het CDA zijn geloofwaardigheid, niet alleen bij de andere partijen, maar ook bij zijn eigen kiezers.

Afbeelding: Screenshot Youtube