De leider van het Forum voor Democratie grijpt het incident in Den Haag uiteraard met beide handen aan om mensen tegen vluchtelingen op te hitsen.

 

Afgelopen weekend stak een verwarde man in Den Haag enkele mensen neer. Gelukkig kwamen hierbij geen mensen om het leven. Hoewel de man een bekende van de politie was en te boek stond als geestelijk nogal labiel meenden veel rechtse opiniemakers dat het een islamitische aanslag was. Want hij zei ‘Allāhu akbar’. Migratieprofessor Leo Lucassen merkte sarcastisch op: ‘Gezien de reacties op de steekpartij in Den Haag, zou je bijna denken dat sommige mensen hopen op een aanslag.’

Het incident in Den Haag werd tot enorme proporties opgeblazen, net als een incident bij een joods restaurant en een bij Amsterdam Centraal Station. Het verhaal van geharnast rechts: het is oorlog. Oorlog met de islam. En de mainstream media en de politie houden dit allemaal onder de pet uit politieke correctheid.

Ronald Smallenburg wees terecht Bas Paternotte van The Post Online terecht, die zijn wantrouwen uitsprak tegen het oordeel van experts, politie en justitie.

Thierry Baudet gaat nog een stapje verder dan rechtse opiniemakers die wijzen op de islam. Hij gebruikt het incident in Den Haag om vluchtelingen uit Syrië zwart te maken. ‘Onze grenzen staan verder open dan de stadspoorten van Troje gestaan hebben.’ Hiermee reduceert Baudet vluchtelingen tot vijanden, die als doel hebben om onze beschaving te vernietigen. Hij speelt de rol van Cassandra, die waarschuwde voor het naderende onheil, maar waar niemand naar wilde luisteren. Het grote verschil met Cassandra is dat Baudet ongelijk heeft, maar veel mensen wel naar zijn opruiende praatjes luisteren.

 

Afbeelding: Wikimedia / Wikipedia Commons