De PVV in Rotterdam heeft haar verkiezingsprogramma gepresenteerd. Uiteraard op 1 A4-tje. 

 

Het programma staat vol bombastisch PVV-proza, wat we gewend zijn. ‘Eerdmans zat liever bij moslimsalafist Aboutaleb op schoot dan te kiezen voor Rotterdam en de Rotterdammers’ en ‘Wethouder voor de-islamiseren’. Natuurlijk is Aboutaleb geen salafist en natuurlijk is een wethouder voor de-islamisering volstrekte kolder en onhaalbaar, ook als de PVV door een wonder wel in het college zou komen.

De bombastische taal is vooral bedoeld om krachtdadig over te komen naar de kiezers. En om andere partijen af te schrikken, zodat ze niet met de PVV in zee willen gaan. Want natuurlijk wil de PVV ook niet regeren. Als de partij van Geert Wilders verantwoordelijk wordt voor beleid kan men zich immers niet meer zo goed tegen het politieke bestel afzetten.

Behalve bombastische taal bevat het programma van de PVV ook veel alternatieve feiten. In Rotterdam zou ‘de islamisering keihard toegeslagen’ hebben en het Rotterdamse straatbeeld zou worden gedomineerd door ‘hoofddoekjes en straattereur’. Verder in het programma lezen we dat die straatterreur vooral islamitisch is. De boodschap van de PVV: eigenlijk is alles de schuld van de islam. Interessant is ook dat vluchtelingen (asielzoekers die al dan niet uitgeprocedeerd zijn) volgens de PVV allemaal moslims zijn. De zinnen over vluchtelingen staan immers onder het kopje ‘De-islamiseren’. Lekker simpel mensen over één kam scheren. Dat er bijvoorbeeld ook christelijke vluchtelingen zijn, dat past niet in het PVV-wereldbeeld.

Het verkiezingsprogramma is al met al een naargeestig politiek manifest van een naargeestige politieke partij. Leefbaar Rotterdam, de partij die aan het radicaliseren is mede dankzij de samenwerking met het Forum voor Democratie, behandelen we een volgende keer.

PVV Rotterdam

 

Uitgelichte afbeelding: Wikimedia / Wikipedia Commons