Vanzelfsprekend moet het goed onderzocht worden, maar de beweringen die het Haagse PVV-raadslid Willie Dille doet zijn op het eerste gezicht verschrikkelijk ongeloofwaardig. Niet alleen zou ze vorig jaar verkracht zijn door moslims, maar achter deze groepsverkrachting zou ex-PVV’er Arnoud van Doorn van de islamitische Partij van de Eenheid zitten.

Ter nuance: mocht het allemaal wel waar zijn dan is het heel erg. Maar de claims zijn, afgaande op het gezond verstand, te outrageous. Haar verhaal past te goed in het PVV-narratief van islamitische daders en blanke slachtoffers. Dat Arnoud van Doorn het kwade genius is achter deze groepsverkrachting is helemaal absurd. Of moeten we in deze #metoo-tijden het vermeende slachtoffer bij voorbaat geloven?

We kunnen natuurlijk uitgebreid speculeren over wat de ware motieven van Willie Dille zijn om deze bizarre beweringen te doen, maar zulke speculaties zijn niet heel journalistiek. We moeten het onderzoek van de politie afwachten.

Inmiddels heeft Willie Dille het internetfilmpje verwijderd waarop ze haar verkrachtingsverhaal vertelde. Tegenover de media die haar naar aanleiding van haar filmpje benaderden wilde ze niks bevestigen of ontkennen. Ze zei alleen dat ze het filmpje had gemaakt in een emotionele bui en vervolgens verwijderd had vanwege haar familieleden. In het gewraakte filmpje zei Willie Dille ook dat ze van plan was te stoppen als gemeenteraadslid. Daar is ze nu echter van teruggekomen.

 

Twee jaar geleden kwam Willie Dille ook in het nieuws: Ze had op sociale media een filmpje over de islam gedeeld, met de mededeling dat wat haar betreft de islam mag worden weggevaagd. Dit filmpje sloot af met de ontploffing van een atoombom, waarbij over de islam werd gezegd: ‘Send it back to hell’. Tegen Dille werd toen aangifte gedaan.

 

Update 9 augustus, 9:30 uur

Willie Dille heeft gisteren zelfmoord gepleegd. Dat hebben de PVV en betrokkenen uit haar omgeving gemeld. De woordvoerder van de PVV-fractie zei tegen het Algemeen Dagblad:

Met verslagenheid en intens verdriet hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden van onze collega strijdmaker en bovenal vriendin Willie Dille. Wat haar is overkomen en vooral de reacties daarop kon zij niet meer dragen.