De conservatieve filosoof Roger Scruton vindt zijn intellectuele pupil Thierry Baudet maar een ijdeltuit. De FvD-voorman is over the top, voelt de nuances niet en is volgens Scruton alleen maar populair omdat hij er op TV goed uitziet.  

Dit staat in het Belgische blad De Tijd. Journalist en Baudet-kenner Marijn Kruk, die onder andere schrijft voor Trouw en De Groene Amsterdammer, wijdde er een tweetje aan.

Thierry Baudet noemde zichzelf ‘de grootste intellectueel van Nederland’. Zijn conservatieve leermeester Scruton denkt daar toch heel anders over. De mediagenieke Baudet is een oppervlakkige ijdeltuit die zijn boodschap ongenuanceerd brengt.

Baudet is met zijn dan ook geen echte conservatief. Conservatieven willen geen ingrijpende veranderingen, maar zijn voor de handhaving van de status quo. Veranderingen moeten geleidelijk plaatsvinden. De politiek moet daarom ook niet overschat worden. Baudet is in zijn aanpak revolutionair en lijkt veel meer op de 68’ers die hij meent te bestrijden, want ook de FvD-leider gaat uit van het primaat van de politiek: ‘de verbeelding aan de macht’.

 

Uitgelichte afbeelding: Screenshot Youtube