Linkse activisten van het actiecomité ‘4 mei niet voor mij’ willen met lawaai de dodenherdenking verstoren, omdat Nederland door racisten zou worden geregeerd.

 

Dit meldt De Telegraaf. De krant schrijft:

De organisator Geen 4 Mei Voor Mij klaagt al jaren over de dodenherdenking. De slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog worden herdacht, inclusief de militairen die sindsdien zijn omgekomen. Ook de soldaten die deelnamen aan de politionele acties in Indonesië.

„Toch zijn er nog nooit de 150.000 moslims herdacht die vermoord werden tijdens de volkerenmoord die Nederland verdoezelt als ’politionele acties’. Nederland herdenkt echter wèl de daders maar dus niet de slachtoffers van deze racistische volkerenmoorden”, aldus de organisatoren.

Twaalf mensen hebben aangegeven lawaai te gaan maken, meer dan vijftig man hebben aangeklikt geïnteresseerd te zijn in het event. Ook de extreemlinkse actiegroep De Grauwe Eeuw spreekt haar steun uit voor de actie. Die groep kwam eerder in het nieuws na de oproep tot een moordaanslag op Stefan de Walle, die de rol speelt van nationale Sinterklaas.