theme-sticky-logo-alt
De Perfecte Manier om jouw Muur te Schilderen

De Perfecte Manier om jouw Muur te Schilderen

Het is zo goed als voorjaar! Het ideale moment om een reisje te boeken of een paar leuke dagjes weg te plannen. Maar veel mensen gebruiken deze periode ook om het huis eens even een opknapbeurt te geven. Een likje verf over de muur is de ideale manier om je huis een nieuwe uitstraling te geven. Dit zijn de dingen die je absoluut niet mag vergeten wanneer je jouw muren gaat schilderen!

Kies jouw kleur zorgvuldig

muur-verven-huis

Misschien wil je alleen even opnieuw witten, maar mocht je echt een nieuw kleurtje over jouw muren willen doen, wees dan heel zorgvuldig in het kiezen van deze kleur. De kleur van de muren is immers sterk van invloed op de feeling die jouw ruimte afgeeft. Twijfel je over jouw keuze? Loop de verfwinkel binnen. Daar kunnen ze jou vaak van advies voorzien en kunnen ze de ideale kleur voor jou ook vaak ter plaatse mengen.

De muur voorbewerken

Een muur schilderen is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, waar het meestal mis gaat is de voorbewerking van de muur. Zorg dus dat je die heel serieus neemt. Je moet het juiste gereedschap kopen bij mastertools.nl en vervolgens de ruimte waarin je werkt stofvrij te maken, stof kan immers makkelijk in de natte verf blijven plakken. Maak de muur goed schoon en zorg ook dat deze weer opgedroogd is voor je begint met schilderen (op tijd beginnen dus!) Vul eventuele gaten in de muur met kit en plak alle plinten en kozijnen af met schilderstape. Bekijk ook goed of jouw muur misschien een primer nodig heeft. Bepaalde materialen hebben een primer nodig, anders trekt de verf in de muur en zie je niets meer dan een lelijke gloed.

Na het schilderen mag je niet vergeten…

Het schilderen zelf is een kwestie van netjes met de roller over de muur gaan, zo lang jij de voorbewerking netjes uitgevoerd hebt kan daar weinig in fout gaan. Na het schilderen zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Wacht met het overschilderen van bepaalde lichtere plekken tot de verf helemaal is opgedroogd, anders maak je het alleen maar erger. Vergeet niet om de schilderstape na het schilderen direct los te trekken. Als je dat doet wanneer de verf al is opgedroogd gaat het bladderen en dat is zonde. Kijk ten slotte even goed op het blik van de verf bij welk type afval je deze weg moet doen. Verf kan immers behoorlijk troep zijn!

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1