theme-sticky-logo-alt
oude-kleding-online-verkopen

Je Oude Kleding Online Verkopen: Zo doe je dat!

Eens in de zoveel tijd ploeg je je kledingkast door en vind je waarschijnlijk een heleboel dingen die je niet meer draagt. Als die kleding nog mooi is, is het eigenlijk zonde om weg te gooien. Dat hoeft ook helemaal niet, want online kun je heel makkelijk tweedehands kleding verkopen. Dus schaf een paar verzenddozen aan. Zo verkoop jij je tweedehands kleding online!

Zoek een platform

Ga ten eerste op zoek naar een handig platform om jouw kleding te verkopen. Vinted en Marktplaats zijn betrouwbare en handige sites waar je je kleding kwijt kunt, omdat je hier ook geen kosten hoeft te betalen om überhaupt te mogen verkopen.

Maak aantrekkelijke foto’s

kleding

Breng je kleding zo aantrekkelijk mogelijk in beeld. Met een mooie foto kun je je kleding snel en voor een goede prijs verkopen. Bij voorkeur heb jij, of iemand anders, de kleding aan, zodat mensen kunnen zien hoe het staat. Maak ook foto’s van de achterkant, de zijkant en, als het er nog aan zit, het label met wasvoorschrift. De meeste mobiele telefoons volstaan prima om een mooie foto te maken, zolang je op zoek gaat naar aantrekkelijk licht. Bij voorkeur maak je je foto bij daglicht, tegen een zo rustig mogelijke achtergrond (bijvoorbeeld een witte muur).

Vraag een redelijke prijs

Vraag een redelijke prijs voor je kleding. Op platforms als Marktplaats en Vinted ligt deze prijs redelijk laag en het heeft ook weinig zin om daarboven te gaan zitten. Ga op zoek naar vergelijkbare artikelen in model, merk, materiaal, ouderdom en staat. Wat vragen andere mensen voor een dergelijk kledingstuk? Door die prijs te benaderen of er net iets onder te gaan zitten kun jij je kledingstuk waarschijnlijk zo snel mogelijk verkopen.

Wees een goede verkoper

Wanneer je eenmaal een koper aan de haak geslagen hebt, is het belangrijk je te gedragen als een goede verkoper. Dat wil zeggen dat je op tijd communiceert en de chat niet dagen laat liggen. Bovendien lever jij het pakketje snel aan en is het kledingstuk in de staat die je beschreven hebt. Een echt nette verkoper wast en strijkt het kledingstuk ook nog even extra voor die het opstuurt. Je doet dit niet alleen voor de ander, maar ook voor jezelf, want vaak kan de koper een review achterlaten voor jou als verkoper en een goede review kan in de toekomst nou eenmaal handig zijn.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1