theme-sticky-logo-alt
7 Onverwachte Manieren om Calorieën te Verbranden

7 Onverwachte Manieren om Calorieën te Verbranden

Je hoeft niet naar de sportschool om calorieën te verbranden. Het is de moeite waard om te bedenken dat je met allerlei dagelijkse activiteiten verrassend veel calorieën kunt verbranden.

Wist je bijvoorbeeld dat je calorieën verbrandt terwijl je slaapt? Tot wel 400, afhankelijk van hoeveel je in bed woelt en draait. Hier is onze selectie van onverwachte calorieverbrandende activiteiten, al moet je er wel rekening mee houden dat het exacte aantal calorieën dat je met deze activiteiten verbrandt afhangt van je lengte, gewicht en enthousiasme tijdens de taak.

1. Auto wassen

auto-wassen

Je kunt een flinke deuk in je calorie-inname slaan door de auto te wassen. Als je je werk goed doet, zowel van binnen als van buiten, kost het je waarschijnlijk minstens twee uur en dat kan goed zijn voor zo’n 500 calorieën, afhankelijk van hoe krachtig je te werk gaat. Bovendien kun je jezelf uitdagen en de tijd die je aan je geliefde velgen besteedt verlengen door de auto helemaal in de was te zetten.

2. Winkelen

Iedereen die wel eens met kerst of tijdens de uitverkoop naar de winkel is geweest, zal bitter geklaagd hebben over pijnlijke voeten en pijnlijke benen na een dag slenteren door de winkels, en terecht. Je kunt duizenden stappen zetten als je de hele dag op pad bent. Doe de volgende keer dat je gaat winkelen een stappenteller of ander volgapparaat om en kijk hoe ver je loopt. En vergeet niet dat lang rondlopen met steeds meer tassen nog meer calorieën oplevert.

3. Wandelen met de hond

Een regelmatige wandeling in de natuur met de beste vriend van man en vrouw is een echte winnaar op het gebied van calorieën verbranden. Natuurlijk hangt het ervan af hoe ver en hoe snel je wandelt, maar als jij en Tiddles graag een uurtje of zo het platteland intrekken, doe je je cardiovasculaire conditie een groot plezier en verbrand je zo’n 200 calorieën. En nogmaals, al die frisse lucht en gezelschap is gewoon goed voor de ziel.

4. Huishoudelijk werk

schoonmaken-huis

Het huis schoonmaken is een andere geweldige manier om je flexibiliteit en conditie op peil te houden. Denk aan al het bukken en strekken dat je moet doen om vloeren schoon te maken, tapijten te stofzuigen, meubels te poetsen en fotolijstjes af te stoffen. Als je ook nog wast en strijkt, is dat een geweldige training voor je boven- en onderlichaam en je verbrandt meer calorieën naarmate je je meer inspant.

Een handige tip is om was te gebruiken in plaats van boenwas als je schoonmaakt, zodat je krachtiger over de oppervlakken moet wrijven. En een ander goed idee is om de schoonmaakmiddelen beneden te laten, zodat je telkens de trap op en af moet rennen als je een ander voorwerp nodig hebt. Je kunt meer dan 300 calorieën verbranden als je er echt je schouders onder zet.

5. TV kijken

Het klinkt misschien een beetje gek, maar zelfs als je aan het relaxen bent, verbrand je calorieën. Een uur voor de tv naar je favoriete tv-programma kijken kan zo’n 60-70 calorieën opleveren. Als je naar sport kijkt en het is een bijzonder spannende wedstrijd, dan is op en neer springen natuurlijk nog beter voor je, hoewel misschien niet zo goed voor je zenuwen of je hart!

6. Tuinieren

tuinieren-pot-plant

Dit is een bonus voor de groenvingers onder jullie. Blijkbaar staat een sessie van 3 uur in de tuin gelijk aan een uur verwoede lichaamsbeweging in de sportschool. Volgens onderzoekers kunnen tuiniers die 5 uur per week alles in de tuin doen, van grasmaaien, onkruid wieden, heggen trimmen en petunia’s planten, tot wel 19.000 calorieën per jaar verbranden. Dat komt dus neer op 150 tot 400 calorieën per uur en heel veel frisse lucht. Vooruit, trek die tuinhandschoenen aan. Je weet dat je dat wilt.

7. Dansen

Veel mensen zien over het hoofd dat een avondje uit met veel dansen in een nachtclub of kroeg veel calorieën kan verbranden en echt goed is voor je aerobe conditie. Afhankelijk van je lengte en gewicht kun je tot wel 500 calorieën per uur verbranden als je je helemaal uit je naad danst op snelle muziek. Als je liever langzaam lacht op Lionel Ritchie, dan verbrand je waarschijnlijk niet zoveel calorieën.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1