theme-sticky-logo-alt
Wat betekent NPC op TikTok?

Wat betekent NPC op TikTok?

Op TikTok is een nieuwe term in opkomst: NPC. Het is afkomstig van de afkorting “Non-Playable Character”, een term die meestal wordt gebruikt in de context van videogames om te verwijzen naar personages die niet door de speler kunnen worden bestuurd.

Definitie NPC op TikTok

Op TikTok, wordt de term NPC gebruikt om te verwijzen naar mensen die een standaard leven leiden. Deze mensen worden vaak beschouwd als onderdeel van de “Matrix”, een referentie naar de film waarin mensen in een schijnwereld leven zonder het te beseffen.

@neighborhood_npc A Day in the Life of an NPC #fyp #foryou #viral #neighborhood_npc ♬ original sound – StormSuperior

Het idee is dat deze mensen in een soortgelijke “matrix” leven door hetzelfde dag in dag uit te doen, zonder echt na te denken over hun leven en de keuzes die ze maken. De term NPC wordt gebruikt om te suggereren dat deze mensen weinig tot geen eigen initiatief nemen en niet in staat zijn om op een creatieve en vindingrijke manier met de wereld om te gaan.

Maar waar komt deze trend vandaan en waarom wordt deze zo populair op TikTok?

@user462748355 Npc in real life #dc #viral #fyp #foryou #npc ♬ GTA San Andreas Theme (Remake) – Ben Morfitt (SquidPhysics)

Ontsnappen aan ‘the Matrix’

Een van de belangrijkste redenen is waarschijnlijk de behoefte aan verbondenheid en erkenning. Veel mensen voelen zich gevangen in een dagelijkse sleur en vinden het moeilijk om hun eigen pad te vinden. Door zichzelf als “NPC” te identificeren, kunnen ze zich verbonden voelen met anderen die zich in dezelfde situatie bevinden. Het kan ook een manier zijn om erkenning te krijgen voor hun gevoelens en ervaringen, die anders misschien genegeerd zouden worden.

Een andere reden is dat het een manier kan zijn om de status quo uit te dagen en te streven naar verandering. Door iets unieks/geks te doen zie deze video:

@pistouftv How to escape the matrix.? ???????? #tiktok #fypシ #reaction #popular #viral #npc ♬ Music Sounds Better With You – Stardust

Maar op een iets serieuzere noot zorgt de term NPC, dat mensen zich bewust worden van hoe ze hun leven leiden en nadenken over manieren om het te veranderen. Dit kan leiden tot meer creativiteit, innovatie en persoonlijke groei.

Discussie rondom de term ‘NPC’

Het gebruik van de term NPC op TikTok is echter niet zonder controverse. Sommige mensen vinden het onnodig kwetsend en vinden het niet eerlijk om mensen op deze manier te labelen. Ze stellen dat het idee van “NPC” een simplistische en stereotype weergave is van mensen die een regulier leven leiden en dat het niet recht doet aan de complexiteit en individualiteit van de menselijke ervaring.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1