theme-sticky-logo-alt

De opkomst en ondergang van Nikocado Avocado

Als je wel eens op YouTube zit heb je hem vast wel eens voorbij zien komen Nicholas Perry, of Nikocado Avocado zoals hij online heet. Deze bekende YouTuber heeft met zijn eetshow meer dan 6,4 miljoen volgers aan zich weten te binden. Bij elkaar zijn de video’s waarin hij grote hoeveelheden eten naar binnen werkt al meer dan 1.39 miljard keer bekeken. Het verhaal achter deze unieke persoonlijkheid is even bijzonder als verbijsterend. Lees snel verder.

ZIEN: Nikocado Avocado zijn transformatie van 70 naar 160 Kilo

Wie is Nikocado Avocado

Nikocado Avocado werd op 19 mei 1992 geboren als Nicholas Perry in Kherson, Oekraïne. Op jonge leeftijd vertrok hij met zijn familie naar de Verenigde Staten. Hier groeide hij op net buiten de stad Philadelphia in de staat Pennsylvania. In zijn jonge jaren leerde hij viool spelen en had ook de ambitie om hier verder in te groeien. Terwijl hij aan zijn carrière als violist werkte, verdiende hij zijn geld bij de Amerikaanse bouwmarkt Home Depot.

Veganistische vlogger

Later ging Nicholas Perry in de staat Colombia wonen waar hij naast viool spelen ook veganistisch vlogger werd die rond de 70 tot 80 kilo woog. Als je zijn video’s wel eens bekeken hebt, kun je jezelf dit haast niet meer voorstellen want Nikocado Avocado is met zijn geschatte 170 kilo niet de slankste en bovendien eet hij tegenwoordig regelmatig vlees.

Mukbang video’s

Nikocado Avocado had altijd al een fascinatie voor zogenaamde Mukbang video’s en op 5 oktober 2016 besloot hij dan ook zijn eerste eigen Mukbang video te maken. De van oorsprong Oekraïense vlogger viel direct op omdat tot dat moment de meeste Mukbangers vrouwen uit Zuid-Korea waren. Bovendien maakte hij regelmatig filmpjes met een groene papegaai op zijn schouder. Zijn allereerste video trok dan ook maar liefst 50.000 kijkers.

Mukbang video’s: Video’s waarbij de personen in het filmpje eten verorberen. Vaak gaat het om grote hoeveelheden eten met bijbehorende eetgeluiden. Het genre komt uit Zuid-Korea en is langzaam de hele wereld over gegaan. Het woord Mukbang betekent ‘eten’ en ‘uitzenden’. Tegenwoordig zijn er Mukbang video’s van YouTubers van over de hele wereld.

Direct nadat hij begon met het maken van Mukbang video’s besloot hij weer vlees te gaan eten. Ondanks dat probeerde hij toch een redelijk gezond dieet aan te houden. In het begin zagen hij en zijn volgers dan ook weinig verschil in zijn lichaamsomvang. Maar al dat eten moet toch ergens naartoe en in mei van 2015 bleek dan ook dat hij al 25 kilo was aangekomen. In plaats van zich zorgen maken besloot hij de gewichtstoename te gebruiken om meer volgers te krijgen. Nikocado Avocado beweerde dat het een mysterie was waarom hij aankwam en schoof het af op een medisch mysterie, stress en vochtophoping.

Clickbait

Nikocado Avocado is een vlogger die het concept ‘Clickbait’ bijna tot kunst heeft verheven. ‘Clickbait’ is een kop of titel van een video of artikel die zo sensationeel is dat je er wel op wil klikken. Vaak zijn de filmpjes en artikelen die je daarna ziet een stuk minder interessant dan de titel doet geloven. De titell ‘I’m getting fat & I don’t know why’ (‘Ik word dik en ik weer niet waarom’) is hier een voorbeeld van. Want laten we eerlijk zijn, als je zoveel eet kan het geen verrassing zijn dat je dik wordt.

Toen Nikocado Avocado eenmaal 150 kilo woog leek er geen weg meer terug te zijn. Het vreemde was ook dat naarmate hij meer kilo’s kreeg ook meer volgers kreeg. Ondertussen heeft hij miljoenen volgers en is zelfs in staat geweest om een penthouse te kopen van ongeveer 2 miljoen euro. Veel mensen vinden dat het een signaal uitzend dat geld meer waard is dan je gezondheid, maar voorlopig lijkt Nikocado Avocado zich er niks van aan te trekken.

Fysieke gezondheid van Nikocado Avocado

Mensen maken zich ook oprecht zorgen om de gezondheid van Nikocado Avocado. Uiteraard weten we allemaal dat 170 kilo teveel is, maar hij geeft in interviews zelf ook regelmatig aan dat hij gezondheidsproblemen heeft. Zo gaf hij in 2019 een interview aan het Amerikaanse tijdschrift Men’s Health waarin hij aangaf erectieproblemen en een verlaagd libido te hebben. Bovendien rijdt hij op een scootmobiel en heeft een apneu apparaat nodig om ‘s nachts goed te kunnen slapen.

Mentale gezondheid

Naast problemen met zijn fysieke gezondheid gaan er ook geruchten dat Nikocado Avocado mentale problemen heeft. Naar eigen zeggen heeft hij al op vroege leeftijd te maken gekregen met zijn mentale gezondheid. Toen hij vijf jaar oud was werd hij al naar de psycholoog gestuurd voor gedragsproblemen en aandacht zoeken. En toen hij zeven jaar oud was kreeg hij al antidepressiva voorgeschreven. Later in zijn leven werd bekend dat hij een Obsessieve compulsieve stoornis en ADHD heeft. Hiervoor neemt hij medicijnen zodat hij beter kan functioneren en lekkerder in zijn vel zit.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1