theme-sticky-logo-alt
mooiste-eilanden-japan

De 13 Mooiste Eilanden van Japan

Japan wordt om veel dingen geroemd: Boeddhistische tempels, prachtige kersenbloesems, bruisende metropolen en de meest verse, verre vismarkten. Maar het heeft ook duizenden spectaculaire eilanden, naast de vier belangrijkste die het grootste deel uitmaken van de 142.000 vierkante kilometer van het land.

Dankzij de noord-zuid uitbreiding van het land van 20 tot 45 graden noorderbreedte behoren de eilanden van Japan tot de mooiste plekken op aarde, variërend van weelderige tropische paradijzen in het zuiden tot dramatische besneeuwde vulkaantoppen in het noorden.

Met deze diversiteit aan klimaat en landschap herbergen de eilanden van Japan verbluffende ecosystemen die kleine werelden op zichzelf zijn. Koraalriffen, dolfijnen en onechte karetschildpadden? Ga naar de afgelegen Ogasawara archipel.

Vulkanische pieken omringd door afwisselend pluchen poedersneeuw en levendige alpenbloemen? Het noordelijke eiland Rishiri is jouw plek. Er zijn rotsformaties die miljoenen jaren geleden zijn gevormd door samentrekkende lava, oeroude cederbossen die aanvoelen als een Tolkien-fantasie en glooiende velden met technicolor bloemen. Het is bijna een overdaad aan natuurlijke schoonheid en de vraag dringt zich op: Welk eiland ga jij als eerste bezoeken?

Van weelderige tropische paradijzen tot vulkanische landschappen, deze eilanden laten de ontzagwekkende geografie van Japan zien.

1. Chichijima

japan-vakantie-zee

Vriendelijke dolfijnen, migrerende walvissen en een sterrenhemel zijn slechts afleidingen voor de pure schoonheid van het afgelegen Chichijima’s contrasterende groene beboste heuvels en turquoise wateren op de Ogasawara eilanden.

2. Minamijima

De rotsachtige kliffen, witte zandstranden en ongerepte natuur die een broedplaats is voor schildpadden en zeevogels zijn een bevoorrechte bezienswaardigheid voor de slechts 100 bezoekers per dag die zijn toegestaan op dit kleine eiland.

3. Yakushima Island

Met zijn eeuwenoude met mos bedekte cederbossen, natuurlijke warmwaterbronnen, weelderige watervallen en buitenaardse sfeer is het geen wonder dat Yakushima Island op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

4. Rishiri Island

Mount Rishiri, een slapende vulkaan en symbool van dit afgelegen noordelijke eiland, is adembenemend als hij in de winter met sneeuw bedekt is, maar het meest spectaculair als hij in de zomer bedekt is met alpenbloemen.

5. Hokkaido

Als je niet naar een van de duizenden minder bekende eilanden gaat, biedt Hokkaido, het noordelijkste van de vier belangrijkste eilanden van Japan, epische vergezichten en gevarieerde landschappen in alle seizoenen.

6. Rebun

japan-vlag-vakantie

Beklim het bergachtige Rebun Island voor een uitzicht op de 300 soorten alpenbloemen en het naburige Rishiri Island, maar mis de schilderachtige rit langs de steile zuidkust niet.

7. Nokonoshima

Zelfs buiten het beroemde met bloemen gevulde Nokonoshima Island Park is dit eiland een uniek technicolor spektakel met zijn felgele koolzaadbloesems, paarse cosmea, scharlaken salie en klassieke roze kersenbloesems.

8. Sado Island

De rotsachtige inhammen en kliffen en het smaragdgroene water langs de kust van Sado Island bieden een prachtige plek om te kajakken of te duiken, en net zo dramatisch zijn de spookachtige cederbossen in het binnenland van het eiland.

9. Iriomote Island

Hoewel er veel spectaculaire stranden zijn op Iriomote, het grootste van de subtropische Yaeyama eilanden, ligt de echte aantrekkingskracht in het binnenland: wilde jungles, mangrovebossen en schilderachtige watervallen.

10. Taketomi Island

Het turkooisgroene water, de witte zandstranden en het koraalrif rond het kleine Taketomi Island schreeuwen om Fiji, maar de utaki die over het eiland verspreid staan – heilige heiligdommen om respect te tonen aan de goden – zijn absoluut Japans.

11. Ishigaki Island

japan-zee

Hoewel Ishigaki eiland, binnen de Yaeyama archipel, een bloeiend stedelijk centrum heeft, geven de afgelegen baaien, witte zandstranden en ananasplantages het gevoel van een tijdloos tropisch paradijs.

12. Kume Island

Wilde rotsformaties gevormd door samentrekkende lava, woeste poelen gevuld met tropische vissen en de 4,5 mijl lange zandbank bij Hatenohama Beach zijn slechts een paar prachtige kenmerken van Kume, een klein en rustig eiland binnen de eilandengroep Okinawa.

13. Miyako Island

Met zijn heldere turquoise water, poederstranden, koraalriffen en perfecte zonsondergangen is een bezoek aan Miyako, het grootste eiland in de Miyako archipel van Okinawa, zo dromerig als eilandtijd kan worden.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1