theme-sticky-logo-alt

Molloot Ivo over ‘Wie is de Mol?’: Kees is verdacht en Rian is gesmolten

Mexicaanse hitte

Sor kon Rian daarbij de hand schudden. Ik ben er wel voor om een thermometer in beeld te kunnen zien waarop de lokale temperatuur weergegeven wordt. Uit ervaring weet ik dat het ondraaglijk heet kan zijn in Mexico. Rian is degene aan wie je dat letterlijk kunt zien. Terwijl je de rest vol energie door de stad ziet hollen, sloft zij totaal oververhit door de straten. Dat interpreteer ik dus niet als molgedrag, maar als overmacht.

Sowieso zie je haar regelmatig op de rand van onwel voor zich uit staren. Telkens als ik Rian zag, miste ik de uitleg van de opdrachten die nogal ingewikkeld in elkaar zaten, waardoor ze op allerlei manieren te saboteren waren en wij als kijker thuis allemaal als een tollend Riannetje op de bank zaten. Omdat het aan te bevelen is om niet elk woord uit de Dikke van Dale te vermolliseren en daarmee te molesteren, zou ik zo’n thermometer een ‘Riannogram’ gaan noemen. Een blik op de Riannogram en dan weten we precies hoe de vlag ervoor…

Lees verder bij www.linda.nl

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1