theme-sticky-logo-alt
Alles Over Martha Riemsma (Leeftijd, Woonplaats, Ex, Partner)

Alles Over Martha Riemsma (Leeftijd, Woonplaats, Ex, Partner)

Martha Riemsma (47) is bij velen bekend als de vrouw van Matthijs van Nieuwkerk. Maar deze elegante en intelligente dame is veel meer dan dat. Tot voor kort was ze hoofdredacteur van De Twentsche Courant Tubantia en sinds kort geeft ze lezingen en is interim-manager. Daarnaast is ze ook nog moeder van twee zoons. Dit is Martha Riemsma.

  • Volledige naam: Martha Riemsma
  • Leeftijd van Martha Riemsma : 47 jaar
  • Woonplaats: Enschede
  • Beroep: Interim manager en presentator
  • Partner Martha Riemsma: Matthijs van Nieuwkerk
  • Kinderen: Max en Freek

Wie is Martha Riemsma?

martha-riemsma-foto

Martha Riemsma werd geboren in Dokkum en groeide op in Friesland. In haar vrije tijd gaat Martha graag naar concerten en festivals. Bovendien zal het je niet verbazen dat Martha gek is op lezen. En als het even kan zit ze op een racefiets om het Twentse land te verkennen. Een van haar favoriete plekken om te fietsen is de Tankenberg. Volgens Martha is het een flinke klim, maar het uitzicht maakt het absoluut de moeite waard.

Opleiding en carrière

Na het afronden van de middelbare school ging ze naar de Universiteit van Twente waar ze communicatie studeerde. Na haar opleiding krijgt ze verschillende banen waarvoor ze onder andere naar Amsterdam en Den Haag verhuisd. Uiteindelijk belandt ze in 2014 bij De Twentsche Courant Tubantia en vindt haar plek in Enschede. Eerst werkt ze er als marketing & circulantionmanager en later als hoofdredacteur.

Martha Riemsma werkte hier van 2014 tot 2022. Na acht jaar besloot ze dat het genoeg was. De televisiewereld lonkte. Dat had zonder meer te maken met haar levenspartner Matthijs van Nieuwkerk. Ook hij ging van baas van een krant (Het Parool) naar de televisie.

Matthijs van Nieuwkerk als kruiwagen

martha-riemsma-wiki

Het leek erop dat Martha Riemsma zichzelf ook wel in die rol zag en Matthijs van Nieuwkerk wilde gebruiken als kruiwagen. Helaas is dat nooit van de grond gekomen, omdat Matthijs plotsklaps al zijn status en daarmee zijn connecties in de televisiewereld verloor.

Martha Riemsma werkt nu als zelfstandige. Haar bedrijf heet The Art of Conversation. Je kunt haar inhuren als spreker op congressen en evenementen. Daarnaast geeft ze managementadvies en kan ingehuurd worden als interim-manager.

Het liefdesleven van Martha Riemsma

martha-riemsma-selfie-iphone

Martha Riemsma is jarenlang samen geweest met een notaris uit Enschede. Samen kregen ze twee zoons, Freek en Max. Martha en haar man besloten in 2019 te gaan scheiden. Na de scheiding kocht ze voor zichzelf en haar kinderen een ruimte vierkamerwoning in Enschede.

Het hoekhuis had een prijskaartje van 390.000 euro, maar de hypotheek is voor 450.000 euro. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de keuken en badkamer redelijk verouderd waren. Waarschijnlijk heeft Martha het extra geld dus gebruikt voor een verbouwing.

Martha Riemsma en Matthijs van Nieuwkerk

In de zomer van 2021 wordt bekend dat Matthijs van Nieuwkerk (63) ging scheiden van zijn vrouw Karin van Munster. Ze waren sinds 1986 getrouwd. Hij ruilde Karin in voor de 16 jaar jongere Martha Riemsma.

Al langer geruchten over een breuk

Het was overigens al langer bekend dat Matthijs en zijn vrouw niet meer samen waren. Matthijs woonde al maanden in hun woonboerderij in de Achterhoek en zijn vrouw verbleef in hun huis in Amsterdam. Toch kwam het nieuws van nieuwe relatie nog onverwacht. Hij was pas 6 maanden weg bij zijn ex met wie hij twee zoons heeft.

Het eerste contact tussen Martha en Matthijs

martha-riemsma-bank

Naar het schijnt was het tv-presentator en columnist Özcan Akyoll die Martha en Matthijs aan elkaar voorstelde in een café in Deventer. Beide hebben langere tijd bij een grote krant gewerkt, dus ze kwamen elkaar geregeld tegen in de mediawereld.

Aanstaand huwelijk

In 2022 maakt Matthijs van Nieuwkerk bekend dat hij en Martha in het voorjaar van het komende jaar in het huwelijk zullen treden. Het plan was dat het huwelijk plaats zou vinden in Deventer. Bovendien gaan er geruchten dat zijn goede vriend Özcan Akyoll degene zou zijn die het huwelijk zou voltrekken. Er zijn geen berichten dat het huwelijk toen ook daadwerkelijk is voltrokken, maar waarschijnlijk heeft dat meer met Matthijs zijn situatie te maken dan met de relatie tussen de twee.

Matthijs van Nieuwkerk weg bij DWDD

In 2022 kwamen er berichten naar buiten dat Matthijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door als een tiran regeerde. Meerdere (oud)-medewerkers kwamen via de Volkskrant naar buiten met de misstanden achter de schermen. Hij zou vele medewerkers verschrikkelijk behandelen.

Hierdoor ontstond een hele gespannen sfeer bij het programma. Ondanks dat iedereen wist wat er gebeurde, werd er niets gedaan. Iedereen was bang voor de consequenties. Nadat ook intern onderzoek werd gedaan besloten dat Matthijs van Nieuwkerk op moest stappen.

Martha strijd voor gelijkheid

martha-riemsma-instagram

Bekenden van Matthijs en Martha zeggen dat het het nooit zover was gekomen als Martha en Matthijs elkaar eerder hadden leren kennen. Zeker omdat Martha bij De Twentsche Courant Tubantia juist bekend stond als iemand die streed voor gelijkheid. Ze leek een hekel te hebben aan mensen die zich boven anderen verheven. Matthijs had met Martha als werkgever nooit de kans gekregen om het zover te laten komen.

Het kan niet anders dat Martha Riemsma en Matthijs van Nieuwkerk thuis veelvuldig over de situatie hebben gesproken. Zeker nu Matthijs hun huis, een woonboerderij in Eefde, nauwelijks lijkt te verlaten, het lijkt wel een kluizenaar. Bekenden van het koppel zeggen dat er inderdaad flink gepraat wordt. Martha steunt haar vriend overigens door dik en dun.

Om de situatie even te ontsnappen gingen de twee op vakantie naar New York. Daar kunnen ze weer even zonder problemen over straat en alle ellende van de afgelopen periode even vergeten.

Veelgestelde vragen over Martha Riemsma

martha-riemsma-spiegel-selfie

We kregen heel wat vragen binnen over Martha Riemsm. Dit is een lijst met de vragen die jullie het meest gesteld hebben en de antwoorden.

Wat is de leeftijd van Martha Riemsma?

Martha Riemsma is 47 jaar oud.

Wie is de partner van Martha Riemsma?

Martha Riemsma is sinds een paar jaar samen met Matthijs van Nieuwkerk. Er waren berichten dat de twee gingen trouwen, maar dat is vanwege de situatie rondom DWDD waarschijnlijk niet gebeurd.

Waar komt Martha Riemsma vandaan?

Martha Riemsma werd geboren in het Friese Dokkum waar ze ook opgroeide. Later verhuisde ze naar Enschede waar ze zich het meeste thuis voelt.

Waar woont Martha Riemsma?

Martha Riemsma woonde een groot deel van haar leven in Enschede. Ook na de scheiding van haar man in 2019 besloot ze in Enschede te blijven wonen. Nu ze samen is met Matthijs van Nieuwkerk is niet duidelijk of ze bij hem in zijn woonboerderij in Eefde intrekt.

martha-riemsma-matthijs-van-nieuwkerk

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1