theme-sticky-logo-alt
Magic Truffles, wat zijn dat?

Magic Truffles, wat zijn dat?

Misschien heb je er wel eens over gehoord, maar weet je niet precies wat het zijn: magic truffles. Als je nieuwsgierig bent, dan is dit artikel iets voor jou. We gaan je in dit artikel precies uitleggen wat magic truffles zijn en waar ze vandaan komen.

Ondanks de naam zijn magic truffles eigenlijk helemaal geen truffels. Ze groeien onder de grond in het mycelium en zijn een soort voedselvoorraad voor de meer bekende paddo’s. Officieel heten ze ‘sclerotia’, maar in de volksmond staan ze bekend als ‘Philosopher’s Stones’. Waarom? Omdat ze je aanzetten tot een andere manier van denken, meer filosofisch.

Groei

magic-truffel

Magic truffles zitten dus onder de grond, in de buurt van psilocybe paddo’s. Het mycelium, een witte, dradige substantie, is eigenlijk hun voedselbron. Vergelijk het met de placenta die een baby voedt in de buik van zijn moeder. Het mycelium beschermt deze voeding door hard te worden, en de sclerotia slaat het op voor tijden waarin er minder voeding beschikbaar is door bijvoorbeeld hitte, droogte of kou. Zo kunnen de paddo’s door blijven groeien als de weersomstandigheden verslechteren.

Werkzame stof

De ‘magie’ van magic truffels zit hem in psilocybine, dezelfde stof die je ook in paddo’s terugvindt. Psilocybine is een hallucinogeen. Als je het inneemt, wordt het in je lichaam omgezet naar psilocine. Wat interessant is, is dat psilocine qua structuur sterk lijkt op serotonine, een stof die ervoor zorgt dat je je blij gaat voelen. Door deze vergelijkbare structuur kan psilocine zich aan serotonine receptoren in de hersenen hechten, wat leidt tot de karakteristieke effecten van magic truffles zoals we ze kennen. Magic truffles zijn online verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij spinoza.co.

Niet elke paddo geschikt

Helaas kan niet elke paddo zorgen voor de productie van magic truffles. Er zijn wereldwijd maar een paar paddo’s bekend die hiervoor geschikt zijn, omdat ze de juiste stofjes moeten bevatten om tot een trip te kunnen leiden. Iets meer dan 190 paddo’s bevatten de stoffen psilocybine en psilocine, maar slechts minder dan tien hiervan kunnen daadwerkelijk zorgen voor de productie van magic truffles. Wat deze truffels zo magisch maakt en waar ze hun naam aan te danken hebben, zijn de stoffen psilocybine, psilocibe en baeocystine. Ze zorgen voor een andere vorm van bewustzijn en maken ervaringen zoals het luisteren van muziek en het zien van kleuren vele malen intensiever. Dat is hoe die unieke trip ontstaat waar iedereen naar op zoek is.

Microdosing

Microdosing is een redelijk nieuw fenomeen, maar het wint snel aan populariteit. Op internet lees je er steeds meer over de laatste tijd. Bij het microdoseren van truffels neem je hele kleine hoeveelheden. Dat zorgt voor hele subtiele veranderingen in je gemoedstoestand. Anders dan bij een volledige trip krijg je niet te maken met heftige hallucinaties. Bij microdosing is er zelfs helemaal geen sprake van hallucinaties. Psilocybine wordt zelfs in sommige klinieken en ziekenhuizen onderzocht vanwege mogelijke positieve effecten op depressie en stress. Het stimuleert de verbindingen tussen hersencellen, wat kan leiden tot verlichting van de geest en het doorbreken van vastzittende denkpatronen. Ook de wetenschap begint dus langzaam maar zeker de voordelen in te zien.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1