De tijd staat nooit stil, de techniek evenmin. Logisch dus dat er ook op het gebied van smart watches steeds weer nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden. Bedrijven proberen steeds weer nieuwe manieren te vinden om hun produkten nog nauwer te laten aansluiten op de wensen en verwachtingen van hun klanten. In dat kader is er nu een Fossil horloge dat oogt als een traditioneel horloge maar alle functies van een smartwatch heeft.

Het horloge in kwestie is de Fossil Q Hybrid. Qua uiterlijk doet het denken aan de bekende stijlvolle horloges zoals Fossil die al enkele decennia verkoopt. Toch kan het ook worden ingezet voor allerlei bekende smartwatch activiteiten: het opslaan van biometrische gegevens (van aantal stappen tot aantal uren slaap) en het beheren van playlists. Met de Fossil Q Hybrid kan je zelfs je telefoon opnemen(!). Het heeft ook een camerafunctie, dus een selfie maken met je horloge was nog nooit zo gemakkelijk.

De Amerikaanse actrice Kristen Bell probeerde het nieuwe hybride horloge een tijdje uit. Tot haar grote tevredenheid, zo liet ze weten: “Wat me er vooral aan bevalt is dat het alle onnodige ruis verwijdert, zowel qua stijl als qua functionaliteit. Veel smart watches zijn nogal ‘tech heavy’ – de nadruk ligt er echt op de ingebouwde technologie. Qua design lijken ze vaak eerder op een smartphone dan op een horloge. Het hybride smartwatch voelt en oogt echt als een horloge. Het heeft een veel slanker silhouet en voelt niet als een stuk technologie om je pols.” Genoeg reden dus om zelf binnenkort ook eens zo’n hybribe horloge te proberen!