theme-sticky-logo-alt
familie-stad

Vier Leuke Uitjes met de hele Familie

Hoog tijd om er weer eens op uit te gaan met de fam, maar geen idee wat jullie moeten doen? Als jullie er met z’n allen op uit willen, kan het best een uitdaging zijn iets te vinden wat iedereen leuk vindt. Wij helpen je in dit artikel op weg. Dit zijn vier leuke ideeën voor uitjes met de hele familie.

Een workshop

familie-schilderen

Met wat oudere kinderen in de familie, kan het ontzettend leuk zijn om samen iets nieuws te leren tijdens een leuke workshop. Dat kan een sportieve, een creatieve of een culinaire workshop zijn. Ga bijvoorbeeld met z’n allen een dagje op een zeilcursus, boek een pottenbakcursus of djembe workshop of ga met z’n allen Italiaans koken of patisserie maken. Samen iets nieuws leren kan gezellig en hilarisch zijn.

De natuur in

Voor een actieve familie is een dagje de natuur in een ideaal idee. Misschien is er bij jullie in de buurt een mooi bos of natuurgebied waar je met een boswachter of gids doorheen kan wandelen? Voor kinderen zijn natuurgebieden vaak de uitstekende plek voor een leuk dagje weg, omdat zij lekker kunnen banjeren, terwijl de volwassenen iets nieuws leren.

Een stadstocht

Is de familie wat minder van de natuur? Dan kun je er ook voor kiezen een nieuwe stad te verkennen die voor iedereen ongeveer even ver ligt. Er zijn tegenwoordig tal van leuke manieren om een stad te ontdekken die voor alle leeftijden een leuke dag kan garanderen. Zo kun je bijvoorbeeld leuke interactieve speurtochten vinden bij het VVV-kantoor en zijn er bedrijven die Escape-games aanbieden voor de stad. Na een dagje in de stad kunnen jullie in een café of restaurant gezellig afsluiten met een borrel of een lekker diner.

Een familievriendelijk museum

Een museum klinkt misschien stoffig, zeker als je met kinderen op pad wilt, maar er zijn in Nederland zat musea die geschikt zijn voor kinderen. Sommige musea in Nederland hebben een label dat beweert ook leuk te zijn voor kinderen. Dit zijn vaak interactieve wetenschapsmusea of historische musea. Een openluchtmuseum zoals in Arnhem of in Alphen aan den Rijn is natuurlijk het ideale dagje uit voor een familie die gek is op geschiedenis. Je kunt de geschiedenis dan niet alleen zien, maar ook beleven. Ook zijn er veel wetenschapsmusea waar de kinderen zelf allerlei proefjes en experimentjes uit kunnen voeren en waar leuke shows gegeven worden.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1