theme-sticky-logo-alt

Kylie Jenner vermogen

Het is bijna niet te geloven dat de familie Karadashian/Jenner dankzij een realityserie schatrijk zijn geworden, maar het is toch echt waar. Voor de afleveringen zelf kregen ze miljoenen en dankzij de publiciteit hebben ze hun vermogen alleen nog maar weten te vergroten. Kylie Jenner is een van de rijkste telgen van het Kardashian/Jenner imperium. Wil je weten hoeveel het vermogen van Kylie Jenner is lees dan snel verder.

Kylie Jenner, hoe het begon

Kylie is de jongste telg van het gezin Kardashian/Jenner. Ze werd geboren op 10 augustus 1997 als dochter van Kris Houghton (Jenner) en Bruce Jenner. Haar vader Bruce heeft een tijdje geleden de transitie en gaat nu als vrouw door het leven, Caitlyn Jenner.

In 2007 begon de familie met het filmen van de realityserie Keeping up with the Kardashians. Toen was Kylie pas 10 jaar oud, kortom het leven in de spotlights was voor haar heel normaal. Het is niet bekend of Kylie Jenner in haar jonge jaren een financiële vergoeding voor haar rol in de serie kreeg, maar als gezin kregen ze voor de eerste drie jaar iets minder dan 100 miljoen.

Na de eerste seizoenen van Keeping up with the Kardashians werden de bedragen een stuk hoger. In 2015 was de serie zo populair dat de Amerikaanse zender E! maar liefst 80 miljoen dollar betaalde voor één seizoen en twee jaar later was dat zelfs 100 miljoen. Volgens Kris Jenner krijgen alle familieleden ongeveer gelijk betaald. Dat kwam op sommige momenten neer op per aflevering per gezinslid.

Kylie besloot zich vanaf 2013 meer te focussen op haar eigen carrière. Die begon toen ze samen met haar zus Kendall de kledinglijn PacSun oprichtte. Na verschillende projecten zoals een schoenenlijn, handtassenlijn en hair extensions begon Kylie in 2015 met het verkopen van Kylie Lip Kit. Al snel veranderde ze de naam naar Kylie Cosmetics.

Kylie Cosmetics is in korte tijd een miljoenenbedrijf geworden. De cosmetica van Kylie vliegt de toonbank over, mede dankzij het feit dat Kylie miljoenen volgers heeft op Instagram en Snapchat. Dankzij dit bedrijf heeft Kylie Jenner een gigantisch vermogen weten te vergaren. Het bedrijf dat ze ooit oprichtte met die ze verdiende met modellenwerk, was in 2020 1 miljard dollar waard.

Het vermogen van Kylie Jenner

Zowel in 2019 als in 2020 werd Kylie Jenner door het Amerikaanse tijdschrift Forbes uitgeroepen tot jongste ‘selfmade’ miljardair van de wereld. Kylie Cosmetics was op dat moment ongeveer een miljard euro waard. In 2020 verkocht Kylie 51 procent van de aandelen van Kylie Cosmetics aan Coty Inc. Zij betaalden hiervoor 600 miljoen.

Kylie Jenner verdient nog steeds geld met haar cosmeticalijn. Bovendien staan er nog een aantal andere merken op haar naam zoals Kylie Skin, Kylie Baby en Kylie Swim. De badkleding van dit merk kwam regelmatig slecht in het nieuws omdat de badkleding een slechte kwaliteit zou hebben. Desondanks kopen mensen massaal haar producten, iets wat ook te danken is aan haar socialmedia-accounts. Kylie Jenner zal dus nog wel een tijdje miljardair blijven.

Video: Kylie Jenner: A Day in the Life

https://www.youtube.com/watch?v=HhM0BYCHL00&ab_channel=KylieJenner
15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1