Evenement

Geen zoetsappig gedoe

Ook geen zin in die hele heisa rondom Valentijnsdag maar toch in de stemming voor een leuk uitje morgen? Wie niet geconfronteerd wenst te worden met kitscherige (snoep)hartjes, cupidootjes en/of overdadige bloemstukken kan zich op 14 februari met een gerust hart aansluiten bij de Tour d’Amour in Rotterdam. Deze wandeling, die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd, leidt de deelnemers langs een aantal smaakmakers van de Rotterdamse cultuur en laat zien wat de Maasstad in huis heeft op het gebied van o.a. muziek, dans, mode, film, kunst en keuken. De Tour d’Amour gaat van start om 12.30 en is geschikt voor zowel stelletjes als singles!

Meer info? Klik hier.

Musea & exposities

Welkom thuis, Jeroen

Wie écht indruk wil maken op zijn geliefde (en een beetje erudiet over wil komen) neemt hem of haar natuurlijk mee naar de tentoonstelling Jheronimus BoschVisioenen van een genie, hét hoogtepunt van het Bosch-jaar 2016. Het is dit jaar namelijk precies 500 jaar geleden dat de middeleeuwse kunstschilder Jheronimus Bosch (1450-1516), ook wel ‘den duvelmakere’ genoemd, zijn laatste adem uitblies en dat wordt groots gevierd met allerlei activiteiten. Niemand minder dan de koning opende gisteren in het Noordbrabants Museum te ’s-Hertogenbosch, de heimat van Jheronimus, de grootste overzichtstentoonstelling van zijn werk ooit; maar liefst 20 schilderijen en 19 tekeningen -vol illusies en hallucinaties die bevolkt worden door monsters, duivels, engelen en heiligen- hebben hun weg teruggevonden naar de stad waar de kunstenaar ooit als Jeroen van Aken het levenslicht zag en waar hij altijd heeft gewerkt en gewoond. Nog te bezoeken t/m 8 mei.

Meer info? Klik hier.

Film

Liefdesavonturen in The Big Apple

How_To_Be_Single_PosterMet je liefje naar de bios is natuurlijk altijd een goed idee, maar ja, naar welke film ga je dan? Er zijn deze week een paar interessante nieuwe releases, waarvan How to Be Single misschien wel de meest romantische is –ondanks de titel die misschien anders doet vermoeden. We volgen in deze chickflick vier vrouwen in New York die allemaal op zoek zijn naar de liefde; klinkt heel erg als Sex and the City, ja, maar dan zonder de dure merkkleding en met net iets meer humor. Ook leuk: niet alle dames zijn aan het eind van de film gesetteld. De film heet immers niet voor niets How to Be Single hè. Met o.a. Dakota Johnson, Rebel Wilson, Alison Brie en Leslie Mann.

Meer info? Klik hier.

Wereldster in de dop

De mannen gaan waarschijnlijk liever naar Becoming Zlatan, een documentaire over voetballer Zlatan Ibrahimovic. De makers -de broers Fredrik en Magnus Gertten- hadden de mazzel dat ze in 2002 een film konden maken over de Zweedse voetbalclub Malmö FF, waar destijds een piepjonge Zlatan speelde. Veel ongebruikt materiaal uit die tijd is nu gebruikt voor een zgn. coming of age-film waarin we zien hoe de talentvolle voetballer uitgroeit tot een wereldster.

Meer info? Klik hier.

Plezierige antiheld

Wie genoeg heeft van al die superhelden die zichzelf veel te serieus nemen zal Deadpool (uit de stal van Marvel) wellicht kunnen waarderen, een film waarin een acteur Ryan Reynolds in de huid kruipt van de huurling Wade Wilson. Wanneer hij kanker blijkt te hebben laat Wade zich behandelen door een louche medische instelling en blijkt na afloop niet alleen een over verminkt gezicht maar ook over superkrachten te bezitten. Hij wringt zich in een kekke outfit, noemt zichzelf Deadpool en gaat op jacht naar wraak. En ja, er is ook een vriendinnetje dat gered moet worden van de slechteriken. Het is misschien even wennen, deze prettig gestoorde, grofgebekte superheld tegen wil en dank die het voornamelijk moet hebben van zijn sarcastische oneliners, maar vermakelijk is het zeker.

Meer info? Klik hier.

Blue Steel op de herhaling

De film Zoolander uit 2001, waarin zowel de modewereld als de metroman op de hak werden genomen, is inmiddels uitgegroeid tot een cultklassieker. Beetje tricky dus om met een vervolg te komen, maar in Zoolander 2 kunnen we dan toch weer genieten van nieuwe avonturen van de modellen Derek (Ben Stiller) en Hansel (Owen Wilson) die door Interpol worden ingeschakeld als er massaal knappe mensen -waaronder Justin Bieber!- worden vermoord. Regie is wederom in handen van Ben Stiller zelf en verder zien we o.a. Penelope Cruz en Will Ferell in actie –en Benedict Cumberbatch, in een geinig bijrolletje als seksloos model. Een must voor de fans!

Meer info? Klik hier.

Beurs

Kom mee naar buiten allemaal

fietsen-wandelen-beursDe Vakantiebeurs is alweer achter de rug, maar wie zin heeft in een sportieve vakantie te fiets of te voet kijkt natuurlijk al uit naar de Fiets en Wandelbeurs die op 20 en 21 februari plaats zal vinden; niet meer in de RAI te Amsterdam, zoals elf jaar lang het geval is geweest, maar in de Jaarbeurs Utrecht. Heeft volgens de organisatoren te maken met de centrale ligging van de Domstad. Hoe dan ook, fietsers en wandelaars zullen de beurs ongetwijfeld wel weer weten te vinden om daar op ervaringsdeskundigen al hun vragen m.b.t. praktische zaken en bestemmingen af te vuren. Ook zijn er weer talloze lezingen en workshops, kunnen er fietsen uitgeprobeerd worden en zullen verschillende exposanten leuke activiteiten organiseren. Themaland dit jaar is Spanje, maar ook als u geïnteresseerd bent in andere oorden dan is een dagje Fiets en Wandelbeurs zeker de moeite waard.

Meer info? Klik hier.

Theater

De sterren van de toekomst

De Junior Company, zeg maar de jeugdafdeling van Het Nationale Ballet waarin de sterren van morgen worden klaargestoomd, gaat weer op tournee. Vanaf vandaag zullen twaalf jonge internationale danstalenten met Ballet Bubbles de Nederlandse theaters gaan veroveren; een spectaculaire en gevarieerde voorstelling die zowel fragmenten uit de grote klassiekers als werk van de huischoreografen van Het Nationale Ballet op het programma heeft staan. Ook leuk: twee wereldpremières –één van de hand van artistiek coördinator Ernst Meisner en de tweede van Charlotte Edmonds, choreograaf in opleiding van The Royal Ballet. Te zien t/m 28 mei.

Meer info? Klik hier.