Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Maar bestaat er ook zoiets als Internationale Mannendag? En wanneer is dat eigenlijk?

 

Internationale Vrouwendag bestaat nu meer dan 100 jaar. De eerste keer dat dit feministische feestje werd georganiseerd was op 28 februari 1909 in New York. Later claimden vrouwen dat er op 8 maart dat jaar ook een demonstratie werd gehouden in New York, maar dat is niet waar. Het duurde dus nog even voordat 8 maart de officiële datum werd.

Internationale Mannendag bestaat sinds 1998. Het is begonnen in Trinidad & Tobago en de datum is 19 november. Op Internationale Mannendag staan gezondheid, genderrelaties en mannelijke rolmodellen centraal. Op Internationale Mannendag worden lezingen, conferenties, festivals, radio- en televisie-uitzendingen, lessen op school en vredelievende demonstraties georganiseerd. Het is dus een hele saaie, zijige dag. Geen zuipfestijnen, paaldanseressen en de hele dag in je onderbroek computerspelletjes spelen.

 

Mijn mannelijke rolmodellen zijn Gary & Tony van Men Behaving Badly. Om Internationale Vrouwendag een beetje te overleven daarom deze leuke aflevering over Belgisch bier en vrouwen:

En nu we toch bezig, hierbij ook de fantastische special met Kylie Minogue: