De film Pan uit 2015 was commercieel gezien een enorme flop. Maar de film is grandioos.

Pan 2015 poster.jpg

Filmposter Pan (2015). Wikipedia Commons

Hook (1991) van Steven Spielberg was briljant en een commercieel succes. Deze film is het vervolg op het bekende verhaal van Peter Pan. De held is een saaie advocaat die terug moet naar Neverland, omdat kapitein Hook zijn zoontje en dochtertje heeft ontvoerd. Robin Williams (Peter Pan) en Dustin Hofman (Hook) maken de film onvergetelijk.

Onvergetelijk en briljant, maar ook volkomen idioot en daarom grandioos is Pan uit 2015. De slechterik is niet Hook, maar kapitein Blackbeard, de gespeeld wordt door Hugh Jackman (bekend van Wolverine). Hoewel Pan een prequel is op Peter Pan speelt het verhaal zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, wat vreemd is omdat Peter Pan gesitueerd is in het eerste decennium van de twintigste eeuw. Idioter wordt het als de kinderen Smells like teen spirit van Nirvana zingen, een lied dat pas in 1991 uitkomt. Of was Kurt Cobain misschien ook een lost boy?

In ieder geval heeft Sean Moore @smeghead4269 een briljante vlog over Pan gemaakt. Nu maar hopen dat Netflix dit wonderlijke wangedrocht binnenkort ook toevoegt aan de lijst der films. 

 

Uitgelichte afbeelding: Wikimedia / Wikipedia Commons