De knappe Zweedse actrice Alicia Vikander (A Royal Affair) speelt Lara Croft in de nieuwe Tom Raider-film, die in 2018 in de bioscopen zal draaien. Kan ze Angelina Jolie, die in 2001 en 2003 in de huid van Croft kroop, doen vergeten? 

Tomb Raider official teaser poster.jpg

De film van 2001 is bijzonder leuk. Dit was niet alleen te danken aan Angelina Jolie met haar opgespoten lippen, maar ook aan John Voight (de biologische vader van Angelina Jolie, die in de film de vader van Lara Croft speelt), Daniel Craig (toen nog geen James Bond) en Iain Glen (Jorah Mormont in Game of Thrones). En de actie natuurlijk, vooral als Lara Croft haar machinepistolen leegt op tot leven gekomen stenen tempelwachters uit Angkor Wat in Cambodja. Deze film maakte Angelina Jolie tot een wereldster.

In de nieuwe Tom Raider-film spelen behalve Vikander spelen Walton Goggins (de schietgrage Wallace uit Shanghai Noon), Dominic West (bekend van de TV-serie The Affair) en Nick Frost (de buddy van Simon Pegg, bekend van Shaun of the Dead, Hot Fuzz en Paul). De film is gebaseerd op het Tomb Raider-spel Tomb Raider uit 2013, waarin de serie werd gereboot. De filmtrailer ziet er spectaculair uit: actie, exotische locaties, een bloedmooie Lara Croft en grappen en grollen met Nick Forst. Het wordt wellicht dolle pret, uiteraard in 3D.