Star Wars-acteur John Boyega (Finn) heeft vermoedelijk een belangrijke plotontwikkeling van Star Wars episode IX weggegeven. Fans speculeren er nu op los. 

 

Eind 2019 zal de nieuwe Star Wars-film in de bioscopen verschijnen. De laatste film van de derde trilogie, die in 2015 begon met episode VII The Force Awakens. John Boyega speelt in deze film en in episode VIII The Last Jedi Finn, een stormtrooper die besluit te deserteren en het Verzet te helpen. Ook in episode IX zal Boyega weer kruipen in de huid van Finn.

Volgens Boyega moet hij zijn haar eerst laten uitgroeien (langer haar, een baard?) voordat ze gaan filmen voor de trailer. Fans denken dat dit betekent dat het verhaal van episode IX zich jaren later zal afspelen dan episode VIII. De tijd tussen de gebeurtenissen van episode VII en VIII was enkele dagen, hooguit een paar week.

Fans denken dat de schrijvers van het script dit bedacht hebben om op een discrete manier van het karakter van Princess Leia af te komen. Leia overleefde episode VIII maar Carrie Fisher, die haar in episodes IV, V, VI, VII en VIII speelde, overleed zeer onverwacht eind 2016. Ze hoeven Fisher nu niet digitaal uit de dood te laten opstaan, wat de makers van Star Wars wel deden met Peter Cushing (Grand Moff Tarkin) in de in 2016 uitgebrachte tussenfilm Rogue One.

Hieronder ook een filmpje met John Boyega, waarin hij vertelt dat een meisje hem dumpte vanwege Star Wars. Bij The Graham Norton Show natuurlijk.

 

 

Afbeelding: Wikimedia / Wikipedia Commons