HHhH: The Man With The Iron Heart draait vanaf 31 augustus in de Nederlandse bioscopen. Deze film gaat over de aanslag op nazibeul Reinhard Heydrich in 1942 in Praag. 

 

De aanslag op Heydrich door het Tsjecho-Slowaakse verzet inspireert filmmakers nog steeds. In 2016 kwam de film Anthropoid uit, waarin de avonturen van aanslagplegers Jan Kubis en Josef Gabcik centraal stonden. In HHhH: The Man With The Iron Heart staat het leven van Reinhard Heydrich zelf centraal. Behalve de beul van Praag was de SD-leider ook (met Hitler en Himmler) de belangrijkste architect van de Holocaust. De film is gebaseerd op de superspannende roman HHhH van de jonge Franse schrijver Laurent Binet, die met dit meesterwerk veel literaire prijzen heeft gewonnen en de heldendaden van Kubis en Gabcik bekend maakte bij het grote publiek.

De trailer van HHhH: The Man With The Iron Heart ziet er veelbelovend uit. Maar nog leuker is: ons aller Barry Atsma speelt ook een bijrol in deze historische film. Zal dit zijn internationale doorbraak betekenen en wordt hij de nieuwe Rutger Hauer?