In Utrecht exposeert vanaf vandaag kunstenaars Willemijn van Dorp & Willem Hussem. In het KuuB, ‘ruimte voor Kunst en Cultuur’, worden de kunstwerken tentoongesteld. Het overkoepelende thema is ‘de lijn’, in de breedste zin van het woord. De lijn is oneindig, van alle tijden. De schilderijen bestaan uit verschillende soorten lijnen: Van Dorp gebruikt gouache, olieverf en inkt, evenals Hussem, maar de laatste met zijn eigen eigenaardigheden. De tentoonstelling is geschikt voor liefhebbers van abstract en moderne kunst.

De Belg Kim de Molenaer debuteert in de Eduard Planting Gallery en daarmee in Nederland met zijn tentoonstelling ‘Hellenistic/Nostalgic’. De fotograaf gebruikt Griekenland als decor, met duidelijke verwijzingen naar de mythologie uit de oudheid. De zwart-witbeelden versterken het klassieke element in zijn thematiek. Het is een tijdloos concept dat associaties oproept met de heldenverhalen uit de klassieke oudheid.

Deurne’s museum De Wieger heeft het jaarlijkse thema ‘de Wieger nu’. Elk jaar geven kunstenaars het stokje door en laten collega’s experimenteren met dit thema. Vanaf vandaag is het de beurt aan Jal Althuizen, Emy Breedveld, Anneque Lijnkamp Truyen en tot slot Jolanda Tielens.

Afbeelding: Wikimedia, Wikipedia Commons