Atheïsten liggen in een deuk. Volgens de Amerikaanse dominee Bryan Fischer, die een radiopraatje verzorgd voor AFA (American Family Radio), hebben de homo’s namelijk de regenboog van God gestolen. Volgens de Bijbel vond God namelijk de regenboog uit, na afloop van de zondvloed (Genesis 9:11-17).  

 

Het bericht van Fischer dateerde van vorig jaar, maar heeft dankzij vrijdenkersvereniging De Vrije Gedachte ook Nederland bereikt.

Fischer is – maar dat was natuurlijk te verwachten – een reactionaire fundamentalist met racistische denkbeelden. Hij keert zich niet alleen tegen homo’s maar ook tegen Afro-Amerikanen, Latino’s en Native Americans. Welvaart zou hebben geleid tot grote zwarte gezinnen, omdat zwarten zich volgens Fischer maar blijven voortplanten. De immigratie van mensen uit Latijns-Amerika naar de Verenigde Staten maken het land kapot, omdat Latino’s tot socialistische denkbeelden geneigd zouden zijn en dat het slecht gaat met de Native Americans komt niet omdat ze zijn opgesloten in reservaten maar omdat ze het christendom niet hebben omarmd.

 

Uitgelichte afbeelding: Wikimedia / Wikipedia Commons