theme-sticky-logo-alt
kun-je-chatgpt-veilig-gebruiken

Kun je ChatGPT Veilig Gebruiken? Wat je Moet Weten!

ChatGPT is een van de belangrijkste technologische ontwikkelingen in de recente geschiedenis. Het heeft de potentie om de manier waarop we informatie vinden en verwerken te veranderen. Het biedt ook bijna eindeloze mogelijkheden. Bedrijven kunnen het bijvoorbeeld gebruiken om sommige van hun processen te automatiseren en hun efficiëntie te verbeteren.

Dat klinkt allemaal positief, maar er zijn ook risico’s waar je rekening mee moet houden. Bovenaan die lijst staan zorgen over de beveiliging. Dus, kun je het veilig gebruiken? Er zijn stappen die je kunt nemen om je privacy te beschermen, zoals het installeren van een VPN voor ChatGPT, maar wat zijn de bedreigingen waar je op moet letten? Lees verder om meer te weten te komen.

ChatGPT en cybercrime

cybercrime

Binnen twee maanden na de lancering had ChatGPT 100 miljoen gebruikers. Met deze aantallen is het een van de snelst groeiende internetapps die de wereld ooit heeft gezien. Maar dat niveau van betrokkenheid maakt het ook een ideaal doelwit voor cybercriminelen. Hackers kunnen ChatGPT gebruiken om malware te ontwikkelen die regelmatig verandert om niet opgepikt te worden. En omdat de reacties van de bot zo geavanceerd zijn, kunnen kwaadwillenden hem in hun voordeel gebruiken. Ze kunnen het bijvoorbeeld gebruiken om phishing scam e-mails te maken die nog authentieker lijken. Dit vergroot de kans op een inbreuk op mogelijk gevoelige persoonlijke gegevens.

ChatGPT en persoonlijke data

Regulatoren in Italië hebben ChatGPT een tijdelijk verbod opgelegd op het gebruik van de persoonlijke gegevens van haar mensen. Ze voerden aan dat de proefpersonen niet wisten dat hun gegevens werden verzameld en dat ChatGPT geen wettelijk recht had om dit te doen. Als reactie daarop verhinderde Open AI de Italianen de toegang tot de bot, alvorens verbeteringen aan te brengen en de beperkingen op te heffen.

ChatGPT en misinformatie

chatgpt-laptop

ChatGPT gebruikt een enorme hoeveelheid gegevens om zijn antwoorden te onderbouwen. Het doorzoekt miljoenen pagina’s voor zijn informatie – waaronder nieuwssites, boeken, forums en meer. Er is nog steeds onzekerheid over hoe de tool zich zal wapenen tegen bevooroordeelde of onjuiste informatie. Dit is een grote uitdaging omdat de verspreiding van dergelijke informatie veel problemen kan veroorzaken.

ChatGPT en bedrijven

De tool kan de efficiëntie van verschillende werkstromen verbeteren. Maar bedrijven moeten voorzichtig zijn met hoe ze de bot gebruiken. Als er gevoelige bedrijfsinformatie wordt ingevoerd in ChatGPT, maakt die deel uit van de datapool van de bot. Dit kan grote financiële of reputatieschade veroorzaken. Organisaties moeten daarom strikte richtlijnen opstellen voor het personeel, inclusief regelmatige training. Dat kan bedrijven helpen om de voordelen van ChatGPT te benutten en de risico’s te beperken.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1