Jeroen Rietbergen: Leeftijd, ouders, familie

Jeroen Rietbergen is bij velen vooral bekend voor zijn rol in het The Voice schandaal dat door BOOS aan het licht is gebracht. De componist, toetsenist en muziekproducent werd in het programma van BOOS beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hiermee lijkt een vroegtijdig einde gekomen aan zowel zijn carrière als zijn relatie met Linda de Mol. Bovendien ligt er een aanklacht tegen aanranding.

Maar wie is Jeroen Rietbergen eigenlijk en wie zijn de mensen achter Jeroen Rietbergen. Ontdek hier alles over Jeroen Rietbergen, van zijn leeftijd, tot zijn ouders en zijn familie.

Jeroen Rietbergen, de jonge jaren

Rietbergen werd op 19 april 1971 geboren in Vlissingen als kind van Piet en Marian Rietbergen. De leeftijd van Jeroen Rietbergen is 51 jaar. Volgens zijn vader komt het muzikale niet van hem of zijn vrouw, maar komt het waarschijnlijk door het feit dat hij naar de Vrije School ging.

Jeroen ging in Middelburg naar de Vrije School waar ze veel creatieve vakken hadden zoals dans en zingen. Het eerste instrument dat hij leerde spelen op school was de blokfluit. Omdat hij als kind heel veel energie had werd aangeraden hem op buiten school ook op muziekles te doen. Hij koos toen voor pianoles te nemen.

Na de basisschool wilde hij heel graag iets met muziek doen. De beste manier om dat te doen was op de Havo voor muziek en dans in Rotterdam. Ondanks dat Jeroen pas 16 jaar oud was en in Vlissingen woonde mocht hij van zijn ouders op kamers in Rotterdam. Na de Havo ging hij naar het conservatorium. Na twee jaar werd hij echter van school gestuurd omdat hij meer muziek maakte dan lessen volgde.

De broer van Jeroen Rietbergen

Jeroen heeft één broer, Jip Rietbergen. Jip is woonachtig in Rotterdam waar hij werkt als zelfstandig Lifecoach en Businesscoach. Hij richt zich met name op ondernemers die zich op persoonlijk en zakelijk vlak willen ontwikkelen. Ook Jip heeft een muzikaal hart. Tot 2012 draaide hij regelmatig als house DJ in Nederlandse clubs, op bedrijfsfeesten en zelfs op de radio bij 3fm.

Jeroen Rietbergen’s carrière

Jeroen Rietbergens carrière begon echt vorm te krijgen toen hij in 1995 bij Ruth Jacott in de begeleidingsband terecht kwam. Na twee theatertournees met Ruth Jacott speelde hij op het album For the Love of You van Candy Dulfer. Dit was in 1997, na het uitkomen van het album ging Jeroen Rietbergen mee op verschillende tournees zowel door Europa, Amerika als Japan.

De familie van Jeroen Rietbergen is altijd erg betrokken geweest bij zijn werk. Zijn ouders bezochten dan ook regelmatig concerten van hem. Vader Piet was bijvoorbeeld zeer onder de indruk van het concert met Candy Dulfer in de Statenhal in Den Haag. Maar ook bij andere concerten stonden Piet en zijn vrouw Marian vooraan.

In 2001 werd Jeroen Rietbergen vast bandlid bij Marco Borsato. In die tijd hebben ze vele grote optredens gegeven in Nederland en België. Dit is ook de periode waarin Rietbergen filmmuziek ging maken voor onder andere De Gooise Vrouwen en Terug naar de Kust. Jeroen was van 2013 tot 2022 bandleider van The Voice of Holland. Hij is hier zelf vertrokken na het schandaal rondom The Voice.

Video: Johnny reageert op The Voice-zaak

Johnny reageert op The Voice-zaak | SBS6 | HLF8 | Jeroen Rietbergen | Deel 2

Leave a Comment