theme-sticky-logo-alt

Jeroen Rietbergen´s vermogen

Jeroen Rietbergen is het afgelopen jaar vooral negatief in het nieuws geweest. Door het schandaal rondom The Voice en de berichten over seksueel overschrijdend gedrag is hij zowel bij The Voice als op andere plekken niet meer welkom. Dit zal zonder twijfel gevolgen hebben voor zijn vermogen. Maar wat is Jeroen Rietbergen´s vermogen eigenlijk? Het antwoord zal je verbazen, Jeroen Rietbergen is namelijk schatrijk. Hoe rijk Jeroen Rietbergen is, dat lees je hier.

Over Jeroen Rietbergen

De 51-jarige Rietbergen is al jaren een bekende componist, muzikant en muziekproducent. Jeroen groeide op in Vlissingen en speelde hier al dagelijks piano. Na het voltooien van de Havo voor muziek en dans leek een opleiding aan het conservatorium dan ook een logische stap. Jeroen Rietbergen heeft het conservatorium in Rotterdam echter nooit afgemaakt. Volgens zijn docenten speelde hij meer dan dat hij leerde.

Ook zonder afgeronde opleiding wist Rietbergen door te breken. Zo werkte hij vanaf 1995 twee jaar als toetsenist voor Ruth Jacott. In de jaren 90 maakte hij tournees door Europa, Japan en de Verenigde Staten in de band van saxofoniste Candy Dulfer. Hij speelde ook op het album For the Love of You dat uitkwam in 1997

In 2001 werd Rietbergen vast bandlid van Marco Borsato. Samen met Marco Borsato speelde hij maar liefst tien keer in het Sportpaleis in Antwerpen en zes keer in het Feijenoord Stadion. Rietbergen richtte in die periode samen met Ronald Molendijk de danceact Soulvation op. Het nummer ´Reset Your Brain´ behaalde in 2003 de top 10 van de Nederlandse top 40.

In 2009 componeerde hij de muziek voor de film Terug naar de Kust waarin zijn vriendin Linda de Mol de hoofdrol speelde. Daarna maakte hij nog filmmuziek voor de films Gooische Vrouwen, Gooische Vrouwen 2, Alles op Tafel en een aantal televisiefilms zoals Sneeuwwitje, De Prinses op de erwt en Roodkapje.

In de afgelopen jaren was hij de vaste toetsenist bij de Edwin Evers Band en bandleider bij The Voice of Holland. In 2022 kwam aan dat alles een einde toen Rietbergen in een aflevering van BOOS werd beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. Na de aflevering werd Rietbergen door een voormalig kandidaat aangeklaagd voor aanranding. De advocaat van Jeroen Rietbergen ontkent alle aantijgingen.

Het vermogen van Jeroen Rietbergen

In 2016 schatte de Quote zijn vermogen op maar liefst 34 miljoen euro. Samen met zijn vriendin Linda de Mol, die een vermogen van 30 miljoen heeft, hadden ze dan ook een riant bestaan. Sinds 2016 en nu zijn er weer een paar jaar voorbij gegaan dus de kans is groot dat Jeroen Rietbergen een vermogen van zeker 36 miljoen had voordat het The Voice schandaal naar buiten kwam. Een enorm bedrag waar zelfs de juryleden van The Voice niet tegenop konden. Ali B had namelijk maar 10 miljoen aan vermogen en Marco Borsato ´slechts´ 8 miljoen, omdat hij een paar jaar geleden failliet ging.

De aantijgingen voor seksueel wangedrag hebben ervoor gezorgd dat alle werkzaamheden van Jeroen Rietbergen stil zijn komen te liggen. Jeroen is na de documentaire van BOOS vermoedelijk naar de Verenigde Staten gevlucht waar hij in Nashville naar een afkickkliniek ging. Bovendien heeft Linda de Mol hem verlaten.

Ondertussen schijnt hij weer in Nederland te zijn, maar de kans is klein dat zijn vermogen de komende tijd flink zal groeien. Maar dat ligt helemaal aan wat hij met al dat geld gedaan heeft. Heeft hij het goed geïnvesteerd dan kan zijn vermogen nog steeds groeien. Daarbij is er ook een kans dat hij nog steeds royalty’s ontvangt voor muziek die hij heeft gemaakt. Afgezien daarvan zullen er weinig mensen in Nederland Jeroen Rietbergen willen inhuren.

Video: BOOS: THIS IS THE VOICE

https://www.youtube.com/watch?v=1idPrF17UP0&ab_channel=BOOS
15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1