theme-sticky-logo-alt
je-eerste-auto-kopen

Je eerste Auto Kopen: Hier moet je Op Letten

Na het behalen van je rijbewijs is het eindelijk zover, het moment waar je al die tijd naartoe geleefd had: je eigen auto kopen. Er komt wel heel wat bij kijken, van verzekeringen en belastingen tot brandstof en aanschafkosten. Daarom is het goed om van tevoren een duidelijk beeld te hebben van waar je allemaal rekening mee moet houden bij de aanschaf van je eerste auto, zoals de autoverzekeringen van Allianz Direct. We zullen het hier uiteenzetten!

Verzekering

auto-verzekering

Er zijn verschillende mogelijkheden om een auto te verzekeren, en het is daarom van belang je goed te verdiepen in de verschillende verzekeringen die beschikbaar zijn. Een WA verzekering is sowieso verplicht voor autobezitters. Dit is de meest standaard verzekering, waarmee je verzekerd bent voor de kosten van de lichamelijke en materiële schade die jij veroorzaakt bij anderen. Deze standaard verzekering kun je aanvullen met Beperkt Casco. Daarmee is je auto ook verzekerd tegen schade die zich voordoet zonder dat jij daar invloed op hebt, zoals schade door weersomstandigheden. Wil je een volledige verzekering, kies je voor All Risk. Daarmee ben je ook verzekerd in geval van inbraak of diefstal, ruitschade of een aanrijding. Kies je voor een vrij nieuwe auto of rijd je veel in een stedelijke omgeving, is het raadzaam om zo goed mogelijk verzekerd te zijn. Bekijk het hier als je alles nog even goed op een rijtje wilt hebben.

Vaste lasten

Naast de verzekering zul je door de aanschaf van een auto tegen meer vaste lasten aanlopen. Zo moet je er rekening mee houden dat een auto onderhoud nodig heeft, en dat dit onderhoud geld kost. Probeer daarom van tevoren goed in te schatten hoeveel onderhoud een bepaalde auto nodig heeft. Zo is er een onderhoudsboekje, met daarin een overzicht van het onderhoud dat al gepleegd is. Daarnaast zul je motorrijtuigenbelasting moeten betalen. De hoogte daarvan is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het gewicht van de auto en de brandstof waarmee je rijdt. Zo betaal je meer belasting als je op benzine of diesel rijdt, terwijl je voor elektrisch rijden minder betaalt. Op de website van de belastingdienst kun je de voorwaarden nog eens goed nalezen, en aan de hand daarvan je afwegingen maken.

De aanschafprijs

Afhankelijk van je beschikbare budget kun je uitkijken naar een tweedehands auto, of een geheel nieuw exemplaar. Als je een nieuwe auto wilt kopen, heeft de auto nog geen kilometers afgelegd. Daarnaast is de kans dat de auto gebreken heeft veel kleiner dan in het geval van een gebruikte auto. Ook zal een nieuwe auto voorzien zijn van de nieuwste technologie. Een nieuwe auto is echter wel aanzienlijk duurder. Door voor een tweedehands exemplaar te kiezen zal de aanschafprijs een stuk lager liggen, terwijl er evenzo goed veel keuze in is. De aanschafprijs is ook erg afhankelijk van het merk waar je voor gaat. Vergelijk daarom zoveel mogelijk prijzen op verschillende websites voordat je overgaat tot de daadwerkelijke koop. Zo zul je voor jezelf al een idee hebben in welke richting je qua merken kunt kijken.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1