theme-sticky-logo-alt

Alles Over Inez Weski en haar Dochter en Zoon

Inez Weski (69) is een markante verschijning in de advocatuur. De Rotterdamse topadvocaat heeft al heel wat beruchte cliënten vertegenwoordigd. Zo stond ze onder andere de oud-president van Suriname, Desi Bouterse bij. Een tijdje terug werd ze opgepakt op verdenking van deelname aan een criminele organisatie. Ze zou berichten naar Ridouan Taghi hebben doorgespeeld in de gevangenis. De uitspraak hierover volgt nog.

Inez Weski schijnt een echte workaholic te zijn die zeer op haar privacy is gesteld. In de media wil ze zich dan ook zelden uitlaten over haar privéleven en de dochter en zoon van Inez Weski. Maar wat weten we over Inez Weski dochter en zoon? Lees het hier.

  • Volledige naam: Inez Natali Weski
  • Geboortedatum: 10 februari 1955
  • Geboorteplaats: Rotterdam
  • Beroep: Strafpleiter (geschorst)
  • Kinderen: Inez Weski heeft een zoon en een dochter

Wie is Inez Weski

Wie wel eens het nieuws kijkt of de krant leest heeft de naam Inez Weski vast wel eens voorbij zien komen. Tot voor kort verdedigde topadvocaat Inez Weski Ridouan Taghi. Hij is de hoofdverdachte in het Marengo liquidatieproces en hij wordt tevens verdacht van internationale drugshandel.

Vermeende deelname aan een criminele organisatie

In april 2023 werd Inez Weski opgepakt op verdenking van deelname aan een criminele organisatie. Er werd eerder al proces-verbaal opgemaakt dat Inez Weski informatie zou hebben gelekt. Haar advocaten lieten weten dat ze haar werkzaamheden voor Taghi direct stopzette.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat er precies gebeurd is. Inez Weski, die naar verluidt gemiddeld 400 euro per uur rekent aan haar klanten, hoeft voor het geld geen informatie door te spelen. De kans is ook klein dat ze een carrière in een criminele organisatie ambieert. Er is natuurlijk altijd een kans dat ze een fout heeft gemaakt of dat iets door het openbaar ministerie verkeerd werd geïnterpreteerd. De laatste optie is ze dat ze door Taghi onder druk wordt gezet. De tijd zal leren wat er echt aan de hand is.

Inez Weski jeugd en jonge jaren

Inez Weski werd op 10 februari 1955 geboren in Rotterdam. Ze was de jongste telg van een groot gezin met vijf kinderen. In het gezin werd veel gesproken over kunst en filosofie. Ossip Zadkine de Wit-Russische kunstenaar is familie van Inez. Hij is onder andere bekend van het beeld De Verwoeste Stad. Dit beroemde beeld verwijst naar het bombardement op Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Inez Weski, een workaholic die van kunst houdt

Inez Weski is naar eigen zeggen een echter workaholic, maar voor schilderen maakt ze af en toe wel tijd. Op haar kantoor hangen een aantal van haar creaties. Haar favoriete kunstenaar is Goya. Wie een beetje bekend is met zijn werk weet dat dit vooral duistere en donkere schilderijen zijn. Een van Goya´s bekendste werken is Saturn die zijn zoon verslindt. Dit werk werd in 1823 voltooid.

Inez Weski is geen gothic

alles-over-inez-weski

Veel mensen verwachten bij het zien van Inez Weski dat ze thuis regelmatig naar gothic muziek luistert. Dat Weski van de kleur zwart houdt, is algemeen bekend, maar ze is zeker geen gothic. Naar eigen zeggen is alles in haar kledingkast zwart en haar kenmerkende eyeliner doet ook vermoeden dat ze gothic is. Maar volgens Inez Weski is ze geen gothic, ze houdt simpelweg van de kleur zwart.

Rechten studeren

Inez Weski is tegenwoordig een van de best betaalde advocaten van Nederland. Als kind al begreep ze hoe belangrijk het is om hard te vechten voor je gelijk en je argumenten scherp te formuleren. Van haar moeder kreeg ze namelijk voor elk goed argument een dubbeltje. Het is dan ook niet zo vreemd dat Inez Weski rechten ging studeren.

In 1978 werd Weski als advocaat beëdigt. Ze kon direct aan de slag bij het advocatenkantoor van haar zus Miriam Weski. Sindsdien hebben beide dames behoorlijk wat stof op doen waaien. Zo stond ze onder andere de vermeende wapenhandelaar Guus Kouwenhoven, Desi Bouterse en Ridouan Taghi.

Inez Weski zoon en dochter

Inez Weski verkocht week voor arrestatie haar advocatenkantoor

Inez Weski kreeg op jonge leeftijd twee kinderen. Zoon Guy (43) en een dochter. Toen de kinderen nog klein waren gingen zij en haar man uit elkaar. Hoe ze haar kinderen heeft opgevoed deelt ze liever niet. Ze begrijpt niet goed waarom de media zo geïnteresseerd is in haar privéleven.

Toch zijn er wel wat dingen bekend. Inez Weski´s zoon Guy zegt dat achter het harde uiterlijk een open vrouw schuilgaat waarmee je heel erg kan lachen. Inez Weski was vaak aan het werk, maar maakte ook tijd vrij voor haar kinderen. Ze zegt dat haar kinderen dol zijn op musea en daar dan ook vaak samen te vinden waren. Daarbij houdt Guy van achtbanen. Toen hij jong was, heeft ze heel wat spannende achtbaanritjes met hem gemaakt.

Inez Weski en haar zoon en dochter gingen vroeger zelden samen op vakantie. Volgens Inez Weski is vakantie vluchtgedrag. Ze zullen het in huize Weski dus hebben moeten doen met kortere uitstapjes. Inez Weski is dol op sushi, de kans is dan ook groot dat zij en haar kinderen samen regelmatig bij de Japanner te vinden zijn.

Inez Weski is oma

Inez Weski is al een tijdje oma. Dat is iets waar veel mensen waarschijnlijk geen beeld bij hebben. Maar als oma is Inez zachtaardiger dan je denkt. Ze leest net als andere oma´s gewoon verhaaltjes voor aan haar kleinkinderen.

Inez Weski beruchte klantenkring

Inez Weski besloot al vroeg dat het beroep van strafpleiter voor haar was weggelegd. Ze gelooft dat iedereen recht heeft op verdediging en bijt zich graag vast in lastige zaken. Dat verklaart waarschijnlijk ook de grote hoeveelheid beruchte en spraakmakende cliënten.

Desi Bouterse

In 1999 diende ze een verzoek in bij de Surinaamse rechtbank om een vonnis tegen Desi Bouterse te herzien. Hij werd bij verstek veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf voor cocaïnesmokkel. Het verzoek werd afgewezen, iets wat volgens Weski zeer onbegrijpelijk was. De verklaringen en bewijzen zouden volgens haar volstrekt onbetrouwbaar zijn.

Wapenhandel, diamantroof en drugshandel

Andere beruchte cliënten van Inez Weski waren onder andere August de Lange B die verdacht werd van diamantroof op Schiphol. Maar ook Guus Kouwenhoven die ervan werd verdacht om grootschalig te handelen in wapens. Haar laatste beruchte client was Ridouan Taghi. Voordat ze het werk voor hem moest neerleggen verweet ze het openbaar ministerie van grote misstanden.

Schorsing Inez Weski

Door de beschuldigingen aan het adres van Inez Weski werd ze geschorst als advocaat. Er moet eerst verder onderzoek gedaan worden naar de zaak. Voordat Inez Weski werd opgepakt verkocht ze haar bedrijf aan haar zoon Guy. Het is nu de vraag of Inez Weski ooit weer terug mag in de advocatuur en of ze vervolgd wordt.

De zoon van Inez Weski

Wie is de zoon van Inez Weski vraag je je misschien af. Het is Guy Weski die net als Inez ook advocaat is. Beide denken net even iets anders over de advocatuur. Guy geeft in een interview aan dat hij zijn werk als een spel ziet. Inez Weski vindt het meer een jacht met een grote inzet.

Moeder en zoon zien elkaar te weinig

Inez Weski en Guy werken beide voor Weski Advocaten. Sinds 2023 is Guy zelfs de eigenaar van het bedrijf. Je zou hierdoor denken dat de twee elkaar regelmatig zien, maar niets is minder waar. Door het werk als strafrechtadvocaat zijn moeder en zoon vaak onderweg. Ze komen elkaar dan ook veel minder vaak tegen dan moeder Inez graag zou willen. En ziet ze hem wel, dan deelt ze graag haar rijke ervaring in de advocatuur met hem.

De zoon van Inez Weski werkt al 15 jaar voor zijn moeder

Guy werkt ondertussen al meer dan 15 jaar op het advocatenkantoor van Inez Weski. In die tijd heeft hij heel veel van haar geleerd. Een van de belangrijkste dingen is het nemen van professionele afstand. Hij wil overigens niet dat de sfeer kil en zakelijk is, maar een bepaalde afstand is noodzakelijk. Zowel Guy Weski als zijn moeder Inez Weski zul je niet zomaar aan een lunch met een van hun cliënten zien.

Professionele afstand

Een van de redenen dat de zoon van Inez Weski en zijzelf afstand bewaren heeft te maken met de aard van de delicten. In het strafrecht kun je te maken krijgen met ernstige vergrijpen. Dat kun je makkelijker opzij zetten als je de juiste afstand weet te bewaren.

Veelgestelde vragen over Inez Weski’s dochter en zoon

inez-weski-selfie

We krijgen veel vragen over Inez Weski’s zoon en Inez Weski’s dochter. Lees hier alle antwoorden op je prangende vragen.

Wie zijn de zoon en dochter van Inez Weski?

De zoon van Inez Weski is Guy (43). Hij heeft in 2023 het advocatenkantoor van zijn moeder overgenomen. Inez Weski heeft ook een dochter waarvan de naam en leeftijd niet bekend is.

Is Inez Weski al vrij?

Inez Weski werd in 2023 opgepakt op verdenking van deelname aan georganiseerde criminaliteit. Dit had volgens het openbaar ministerie te maken met informatie die ze doorgespeeld zou hebben. Inez Weski is ondertussen weer vrij, maar is wel geschorst zolang de zaak niet opgehelderd is.

Wat is er gebeurd met Inez Weski?

Inez Weski was jarenlang een van de beste strafpleiters van Nederland. Ze verdedigde menig beruchte client. Haar laatste client was Ridouan Taghi vanwege zijn betrokkenheid bij de Marengo liquidaties. Inez Weski wordt er door het openbaar ministerie van verdacht dat ze informatie door zou spelen naar Taghi. Ze werd opgepakt en is nu geschorst als advocaat tot er een uitspraak volgt.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1