theme-sticky-logo-alt
hoe-airtags-werken-onmisbaar-op-reis

Hoe AirTags Werken & Waarom ze Onmisbaar zijn op Reis!

Toen reizigers het afgelopen jaar te maken kregen met ingecheckte bagage, wendden ze zich tot AirTags om hun bagage bij te houden. Deze handige Bluetooth trackingapparaten, gemaakt door Apple, kunnen elk voorwerp volgen waaraan ze bevestigd zijn, of dat nu je koffer, je auto of zelfs je huisdier is. Hier is alles wat je moet weten over deze handige apparaten, inclusief hoe AirTags werken.

Hoe werken AirTags?

air-tag-sleutels

AirTags zijn kleine schijfjes die je kunt volgen via je iPhone of iPad. Hun locatie wordt niet gevolgd via GPS, maar via Bluetooth. Een AirTag zendt een Bluetooth-signaal uit dat privé en veilig verbinding maakt met elk apparaat in het Find My-netwerk (dat is de locatievolgfunctie van Apple), waarna de locatie wordt getrianguleerd door de verbindingen en teruggestuurd naar je iPhone.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je ingecheckte tas met een AirTag erin door een luchthaven wordt vervoerd. De AirTag maakt verbinding met iPhones in de buurt – bijvoorbeeld die in de zakken van bagage-afhandelaars – en de locatie wordt teruggestuurd naar je iPhone in de Zoek mijn app. Voor degenen die zich zorgen maken over privacy: alle AirTags zijn verbonden met één Apple ID, dus alleen degenen die zijn ingelogd op een Apple apparaat met dat Apple ID kunnen de locatie van de AirTag zien.

Houd er rekening mee dat AirTags alleen gebruikt kunnen worden door gebruikers van Apple apparaten – ze zijn niet compatibel met Androids. Als je op zoek bent naar een vergelijkbaar apparaat voor Androids, probeer dan Tile trackers.

AirTags instellen en gebruiken

Als je een nieuwe AirTag uit de verpakking haalt, zit er een lipje aan dat voorkomt dat hij aangaat – trek aan dat lipje en het apparaat wordt wakker. Houd de AirTag in de buurt van een iPhone of iPad en er verschijnt een melding op het scherm. Volg de aanwijzingen om de AirTag een naam te geven (dit kun je later wijzigen) en verbind hem met je Apple ID. En klaar is kees! Als je AirTag al aan staat als je hem krijgt, kun je de setupmodus inschakelen door de Zoek mijn app te openen en op het plusteken te klikken.

Als je dan de Zoek mijn app opent, kun je de huidige of laatst bekende locatie van je AirTag zien. Vanuit de app kun je een geluid afspelen op de AirTag, de modus voor verloren voorwerpen inschakelen, locatiemeldingen instellen of de AirTag een andere naam geven.

Waarom AirTags handig zijn op reis

air-tag-onmisbaar-reis

Met AirTags kun je op vrijwel elk moment zien waar je bagage zich bevindt, wat vooral handig is voor ingecheckte bagage. (Ja, AirTags kunnen veilig worden ingecheckt in een vrachtruim!) Je kunt snel zien of je tas op je vlucht is aangekomen en als hij ergens is achtergebleven, kun je je luchtvaartmaatschappij informatie geven over de locatie om hen te helpen je tas terug te vinden. Je kunt ook de locatie van je tas volgen als je dragers hebt die de tas van een luchthaven naar een hotel of cruiseschip brengen.

Andere toepassingen van AirTags

AirTags kunnen gebruikt worden voor het volgen van eigenlijk alles waar je het aan kunt bevestigen. Apple maakt AirTag houders die je aan sleutels of zelfs aan de halsband van je huisdier kunt hangen. Je kunt ook een AirTag aan je fiets bevestigen of er een in je auto achterlaten, wat je niet alleen kan helpen om je parkeerplaats terug te vinden, maar ook om de politie te helpen ze te vinden als ze ooit gestolen worden.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1