theme-sticky-logo-alt
Hoe Kun je een Grote Woonkamer Gezellig Maken?

Hoe Kun je een Grote Woonkamer Gezellig Maken?

Terwijl kleine woonkamers hun eigen uitdagingen hebben vanwege de beperkte ruimte, hebben grotere woonkamers hun eigen problemen. Grotere kamers kunnen geweldig zijn voor entertainment, maar niet zo gezellig of zelfs functioneel voor het dagelijks leven.

Dus hoe kun je het beste maken van een grote woonkamer? Zelfs als je kamer niet enorm groot is, kan het moeilijk zijn om hem in te richten als hij een onhandige vorm heeft of op een of andere manier verbonden is met een andere ruimte, dus deze tips kunnen van toepassing zijn op verschillende maten en vormen van kamers of grote ruimtes!

1. Gedurfd is het beste

custom

Kunstwerken en accessoires in een grote kamer moeten groter en gedurfder zijn. Als je ingelijste prints of foto’s hebt voor aan de muur kies dan voor een foto op canvas of foto op plexiglas van een groter formaat dan de standaard 8×10 of 5×7 lijsten. Grotere stukken kun je beter bij elkaar zetten voor een nog gedurfder effect in een kamer dan verschillende kleinere stukken verspreid door de kamer.

2. Lagen maken de ruimte gezelliger

Als je kamer koud aanvoelt, geluid weerkaatst of als de sfeer gezellig genoeg is, ligt het misschien niet aan de grootte van de kamer, maar heb je meer lagen nodig. Voeg vloerkleden toe (je kunt zelfs twee vloerkleden in lagen op elkaar leggen voor nog meer textuur), hang gordijnen op, voeg manden toe voor meer textuur en geluidsabsorptie en accessoires om de ruimte zachter te maken. Zachtere ruimtes voelen veel gezelliger en uitnodigender dus zorg ook voor voldoende gestoffeerde stukken!

3. Herhaling

In een grote ruimte staan meestal meer meubels en accessoires, wat een beetje lukraak kan aanvoelen. Een manier om een grote kamer met meubels bij elkaar te brengen en je stijl te verenigen is door herhaling. Het herhalen van stoffen patronen of kleuren op stoelen of kussens helpt je oog door de kamer te leiden en voelt visueel prettiger aan.

4. Wijs zones aan

In een kleine kamer heb je waarschijnlijk maar ruimte voor één gespreksruimte en geen extra ruimte voor meubelgroepen. Grote kamers kunnen zo veel meer zijn dan alleen een grote zithoek, maar het kan zijn dat je creatief moet zijn met hoe je de grootte of vorm van de kamer het beste kunt gebruiken. Identificeer verschillende mogelijke functionele zones binnen de kamer, zoals een gesprekszone (of twee of drie!), een zone voor een schrijftafel, een console of een speltafel, een eethoek of misschien een leeshoek.

5. Verdeel de ruimte visueel

Je kunt plafondbalken, halve muren of pilaren toevoegen om een kamer visueel op te delen op een semi-permanente manier, of voor de flexibiliteit kun je misschien vloerkleden, gordijnen, behang en de plaatsing van meubels gebruiken om visueel gezellige ruimtes te creëren binnen de grotere kamer. Zelfs een bank met de rug naar een andere ruimte, een grote bank, tafels tussen stoelen, een aantrekkelijk scherm, grote lampen, gordijnen of planten kunnen helpen om de ruimtes te verdelen.

6. Schaal is belangrijk

Heb je hoge plafonds waardoor je kamer uit balans is? Kies waar mogelijk voor hogere meubels. Als alle meubels kort zijn, zullen je plafonds te hoog aanvoelen en zullen je meubels in het niet vallen. Overweeg een hogere boekenkast, hogere rugleuningen op stoelen en banken en hogere accessoires.

7. Gebruik kleur

Kleur en patronen kunnen worden gebruikt om grote muren in een grote kamer op te breken of om een hoge muur te verkleinen tot een meer comfortabele hoogte. Voeg lambrisering toe met verschillende neutrale tinten of kleuren die boven en onder de lijst zijn geschilderd. Als je een hoog plafond hebt, kun je een eenvoudige truc proberen om je kamer gezelliger te maken. Als je het plafond een tint of twee of zelfs meerdere tinten donkerder schildert dan je muren, zal je plafond niet zo hoog lijken en zal je kamer knusser en gezelliger aanvoelen.

8. Dubbelop

Als je geen salontafel kunt vinden die groot genoeg is voor jouw ruimte, vergroot dan een groter gesprek met twee bijpassende vierkante of rechthoekige voetenbanken naast elkaar. Of gebruik een salontafel met twee voetenbanken ernaast. Je kunt ook twee vloerkleden gebruiken voor twee aparte gespreksruimtes in plaats van één grote.

Maak meer indruk door vier stoelen en een ronde voetenbank of tafel bij elkaar te zetten in plaats van slechts twee stoelen. Stoelen zijn minder visueel verdeeld in een kamer dan een bank, dus ze kunnen een aangename stroom en gespreksruimte creëren in grote ruimtes, kleine kamers of lastige gebieden met uitdagende verkeerspatronen. Als je van alles meerdere exemplaren kunt gebruiken, zoals dubbele poefs, twee lampen of sets stoelen, is de impact groter!

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1