theme-sticky-logo-alt
Beste Tips voor Backpackers om Geld te Besparen tijdens hun Reis

Beste Tips voor Backpackers om Geld te Besparen tijdens hun Reis

Het plannen van een tussenjaar of backpackavontuur kan duur worden, dus het is belangrijk dat je een realistisch budget hebt en al je geldzaken op orde hebt voordat je vertrekt. Hier zijn onze beste tips om geld te besparen voor reizigers:

  • Probeer te liften! Liften heeft op veel plaatsen een slechte reputatie, maar het kan je zoveel geld besparen. We zouden het alleen aanraden als je met iemand anders reist en de persoon die je oppikt vriendelijk en betrouwbaar is – blijf wel op je hoede. Als je een vrouw bent of iemand die kwetsbaarder is, raden we je dit niet aan. Het is triest dat het zo moet, maar het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen. Dat geldt voor iedereen – als je gevoel je zegt dat het beter is om 30 euro uit te geven aan een trein, doe het dan. Je hebt misschien minder geld op zak, maar je bent tenminste veilig.
  • Kijk naar de wisselkoersen voordat je vertrekt. Het is gemakkelijk om naar een ander land te gaan en geen idee te hebben of iets goedkoop of duur is, maar als je de waarde ten opzichte van het pond begrijpt, is de kans groter dat je in het buitenland slim geld uitgeeft.
  • Voordat je vertrekt, moet je goed rondkijken! Je moet een slimme consument zijn, gebruik het internet, de winkelstraten of reisbureaus om rond te kijken voor de voordeligste vluchten, accommodatie, wisselkoersen, reisverzekeringen, uitrusting en andere benodigdheden. Misschien bespaar je veel geld, misschien ook maar een paar centen, maar alle beetjes helpen en het levert al snel een behoorlijke besparing op.
  • Zorg ervoor dat je voldoende geld hebt om uit te geven; verdeel dit over betaalpassen en contant geld. Neem geen zakken met contant geld mee, wat doe je als al je geld wordt gestolen of zoekraakt? Pinpassen en creditcards daarentegen kunnen onmiddellijk worden geannuleerd als je ze kwijtraakt. Let ook op hoe vaak je geld opneemt in het buitenland, want dit kan enorme kosten met zich meebrengen. Bekijk de beste creditcards voor reizigers hier.
  • Wees niet bang om af te dingen, als je niets vraagt krijg je ook niets! Sommige bedrijven zijn bereid om je kleine kortingen te geven, maar alleen als je erom vraagt. Er is altijd wel iets wat ze kunnen doen om je een betere prijs te geven – het ergste wat ze kunnen doen is nee zeggen!

backpacking

  • Onderzoek uitverkopen, kortingscodes en kijk of er kortingskaarten zijn waarin je kunt investeren, bijvoorbeeld internationale studentenkaarten of treinkaarten waarmee je wereldwijd korting krijgt.
  • Onderzoek en plan een realistisch budget; als je niet veel geld te besteden hebt, moet je naar minder dure landen gaan. Plaatsen als Ibiza zullen altijd een stuk duurder zijn dan een land als Thailand.
  • Je kunt geld besparen door boodschappen te doen op markten en in supermarkten en je eigen eten te koken in plaats van uit eten te gaan. Probeer niet te veel uit te geven aan luxe; als je zonder iets kunt leven, dan is het niet nodig. Bewaar je geld voor de dingen die je echt wilt doen, bijvoorbeeld daguitstapjes, activiteiten en af en toe een avondje uit.
  • Reizen in groepen in plaats van individueel kan je meer korting opleveren, kijk uit naar groepskortingen en verdeel alle rekeningen.
  • Zorg ervoor dat je de juiste papieren hebt en dat je hebt geïnvesteerd in een goede reisverzekering. Zonder de juiste papieren (zoals een geldig paspoort, visum etc.) kan je de toegang tot het land geweigerd worden. Een reisverzekering beschermt je tegen torenhoge rekeningen als je in het buitenland een medische behandeling nodig hebt, of als je belangrijke bezittingen of reisdocumenten verloren gaan of beschadigd raken. Door georganiseerd te zijn en ervoor te zorgen dat je de juiste papieren hebt voordat je op reis gaat, kun je jezelf een klein fortuin besparen.
15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1