theme-sticky-logo-alt
Welke Fietsen zijn Geschikt voor in de Stad?

Welke Fietsen zijn Geschikt voor in de Stad?

In veel grote, drukke steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht verplaatsen veel mensen zich met het openbaar vervoer zoals de bus of de tram of op de fiets. Met eigen auto reizen in grote steden is namelijk vaak erg lastig door de drukte, de vele verkeerslichten en de hoge parkeerkosten. Maar waar moet je nu op letten bij de aanschaf van een goede stadsfiets? Kies je voor een elektrische fiets of een fatbike? Of kies je toch voor een ouderwetse fiets zonder elektrische aandrijving? En wat voor model is nu geschikt? In onderstaand artikel lees je meer over waar je op kunt letten bij de aanschaf van een geschikte stadsfiets.

Kies voor een stevige fiets

ideale-fiets-stad

Als je een fiets gaat aanschaffen die je voornamelijk in de stad gaat gebruiken, houd er dan rekening mee dat het erg druk is in de stad. Als je bijvoorbeeld een elektrische fiets hebt aangeschaft, moet je er rekening mee houden dat als je de fiets ergens neerzet er andere fietsen tegenaan kunnen vallen. In de grote steden is het nu eenmaal erg druk in fietsenstallingen en vallen fietsen regelmatig om. Koop dus zeker een fiets die tegen een stootje kan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fiets met een stevig, stalen frame en stevige banden, zoals een fatbike. Houdt er ook rekening mee dat veel grote steden tramrails hebben waar je met je vielen in terecht kan komen. Let er dus op dat je een fiets met dikke banden koop zodat je minder snel vast kan komen te zitten in de tramrails.

Elektrische fiets of niet?

Of een elektrische fiets de beste keuze is voor jou of niet is afhankelijk van een aantal factoren. Hoever moet je bijvoorbeeld dagelijks fietsen op de stadsfiets? Ondanks dat je de fiets voornamelijk in de stad gebruikt, kun je toch nog heel wat kilometers afleggen. Als je voor een elektrische fiets kiest, moet je je er in de stad wel bewust van zijn dat je veel sneller gaat dan op een reguliere fiets. Het kan op de fietspaden in de stad vaak erg druk zijn en het kan op het bepaalde moment daardoor lastig zijn om mensen in te halen. Ook moet je er rekening mee houden dat auto’s niet altijd kunnen zien dat je op een elektrische fiets rijdt en hierdoor jouw snelheid verkeerd inschatten. Kijk dus altijd extra goed uit of een auto jou heeft gezien en ook echt op tijd voor je kan stoppen.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1