theme-sticky-logo-alt
laptop-in-stopcontact-laten

Tips om Effectief de Boekhouding te doen voor ZZP’ers

Als je zelfstandige bent, kan boekhouden een ontmoedigende taak lijken. Toch is het niet zo erg als je denkt. Sterker nog, met wat basiskennis en de juiste tools kun je je eigen boekhouding doen zonder dat je een accountant of boekhouder hoeft in te huren. De boekhouding ZZP is gemakkelijk zolang je bereid bent om het proces te leren en onder de knie te krijgen. Meer weten? Zwolse-adviesgroep.nl heeft een aantal tips verzameld.

Bewaar je bonnetjes

ipad-online-vrouw-werk-lezen-informatie

Het is absoluut noodzakelijk dat je al je bonnen bewaart, omdat ze aan het einde van het jaar nodig zijn om belastingen in te dienen. Je moet ervoor zorgen dat ze zijn georganiseerd en veilig opgeborgen zijn op een plaats waar ze niet kunnen worden beschadigd of verloren kunnen gaan. Als deze taak te moeilijk is om alleen te doen, overweeg dan om een ​​bon scanner te gebruiken. Met deze apparaten kun je snel elke bon scannen en opslaan met slechts twee klikken. Je kunt deze bestanden vervolgens indien nodig vanaf elke locatie openen door in te loggen op de cloudservice of service voor het delen van bestanden van je keuze.

Houd je uitgaven bij

Het bijhouden van elke uitgave is de enige manier om op de hoogte te blijven van waar je bedrijf geld aan uitgeeft. Je kunt in de verleiding komen om deze stap over te slaan, maar het is belangrijk dat je dit niet doet. Als er uitgaven zijn waarvoor je moeilijk bonnetjes kunt vinden, moet je die kosten in de gaten houden door ergens anders notities te maken. Zolang ze ergens binnen redelijke nabijheid en nauwkeurigheid worden geregistreerd, zullen ze geen problemen veroorzaken als het tijd is voor de belasting.

Blijf georganiseerd met een boekhoudsysteem

Als je eenmaal een boekhoudsysteem hebt gekozen, is de volgende stap om georganiseerd te blijven. Onthoud dat je verantwoordelijk bent voor je eigen administratie en belastingen, dus het is belangrijk om al je inkomsten en uitgaven bij te houden. Spreadsheets kunnen erg handig zijn bij het maken van facturen of het bijhouden van je inkomsten en uitgaven, omdat ze gebruiksvriendelijk en flexibel zijn. Een spreadsheet biedt misschien niet zoveel functionaliteit als andere oplossingen, maar het zal het werk doen als je op zoek bent naar iets eenvoudigs. Als je wat meer geavanceerde functies in een Excel- of Google Spreadsheets document wilt, kun je overwegen om deze zelf toe te voegen door invoegtoepassingen te installeren.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1