Het zoeken van een woning is dankzij het verhuurplatform Rooming een stuk eenvoudiger geworden. Het unieke platform combineert gegevens van Facebook profielen met het aanbod op de site om zo de drempel tot de woningmarkt te verlagen. Gebruikersgemak en transparantie zijn dan ook de pijlers waarop Rooming zich richt. Het zoeken naar een huurwoning op de site is dan ook kinderlijk eenvoudig. Voor zowel de huurder als verhuurder biedt de site interessante voordelen ten opzichte van andere verhuursites.

Wat maakt het platform zo uniek?
Er zijn een hoop websites waarop gebruikers op zoek kunnen gaan naar een huurwoning. Bij Rooming wordt dankzij een Facebook-koppeling gemakkelijk een gebruikersprofiel aangemaakt. Op basis van het gebruikersprofiel kunnen verhuurders contact opnemen met de potentiële huurder. Maar ook de potentiële huurders kunnen zelf op zoek gaan naar een nieuw huurhuis. Het vinden van een nieuwe woning gaat gemakkelijk door een aantal handige filters. Wanneer de gebruiker wil reageren op het aanbod kan dit door slechts één druk op de knop. De gegevens van de potentiële huurder worden dan doorgestuurd naar de verhuurder. Bij een positieve match worden de potentiële huurder en verhuurder met elkaar in contact gebracht. Het contact kan vervolgens via het platform worden voortgezet of door een manier waarop beide partijen dat het handigst vinden. Bijvoorbeeld via social media of whatsapp.

De uitgebreide filtermethoden
Dankzij de uitgebreide filtermethoden is een woning die aan je wensen voldoet zo gevonden. Zo is de eerste selectiemogelijkheid het kiezen van de gewenste plaats. Vervolgens is het mogelijk om een groot aantal filters in te stellen. Zo zijn er opties om een minimum of maximumbudget aan te geven, het gewenste oppervlakte van de woning en andere criteria zoals de aanwezigheid van internet of het toestaan van huisdieren. Hierdoor blijven er enkel woningen over die aan de selectiecriteria voldoen. Naast complete huurwoningen is het ook mogelijk om huurappartementen en kamers te zoeken op Rooming. Het platform blijkt dus ook succesvol voor de zoektocht naar een studentenkamer of startersappartement.

De voordelen voor huurders
Naast het gemakkelijk aanmaken van een profiel en de uitgebreide filtermethoden voor het zoeken naar woningen biedt Rooming nog meer voordelen. Zo staat gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel. Daardoor is het platform eenvoudig te gebruiken, zelfs voor mensen die nog niet eerder online naar woningen hebben gezocht. Er wordt voor transparantie gezorgd door verhuurders te verifiëren bij het registreren op Rooming. Daardoor weten potentiële huurders dat het aanbod op het platform betrouwbaar is.

De voordelen voor verhuurders
Niet alleen voor huurders is Rooming een aantrekkelijk platform. Ook voor verhuurders is Rooming interessant. Zo kunnen verhuurders gratis een Rooming profiel aanmaken en hun woningaanbod uploaden met foto’s en een omschrijving van de woning. Verhuurders uploaden dus zelf hun advertenties en staan direct in contact met potentiële verhuurders. Rooming heeft voor veel plaatsen een buurtgids gemaakt waarin handige informatie over de buurt wordt gegeven. Het platform zorgt voor een snelle match tussen geïnteresseerde huurders en de verhuurder. Ook financieel gezien is het platform aantrekkelijk voor verhuurders. Voor verhuurders is het gebruik van Rooming namelijk geheel kosteloos. Lees hier meer over het verhuren op Rooming.

Een innoverend platform
Rooming blijkt dus een innoverend en eenvoudig platform te zijn om in de huidige woningmarkt een woning te zoeken. Uniek is hierbij de Facebook-koppeling die het proces versimpeld. Hierdoor blijkt de tussenkomst van een makelaar niet meer nodig én dat scheelt enorm in kosten en tijd. Het is dan ook niet gek dat Rooming met grootste enthousiasme is ontvangen door huurders en verhuurders.