Er zijn ontzettend veel verzekeringen die je af kunt sluiten. Bijna alle verzekeringen dekken de schade op het moment dat er een ongeluk gebeurd. Wat nu als je komt te overlijden? In sommige gevallen zitten de nabestaande dan met geldproblemen. Door een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten bescherm je de nabestaande. Het verschil tussen de verzekeringen is als volgt.

Uitvaartverzekering
In de meeste gevallen is een uitvaart erg duur. Het verschilt natuurlijk per persoon wat hier aan uitgegeven wordt, toch zien we dat de gemiddelde uitvaart al snel enkele duizenden euro’s kost. Het is erg vervelend als je nabestaande met deze kosten komen te zitten. Het is geen klein bedrag en voor sommige mensen niet eens te betalen. Om dit te voorkomen is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je betaalt hiervoor een vast bedrag per maand. Wanneer je komt te overlijden zal de verzekering opdragen voor de kosten van de uitvaart zodat dit geen problemen oplevert voor de nabestaande. Uitvaartverzekeringen vergelijken kan gunstig zijn om zo de uitvaartverzekering te kiezen met de beste voorwaarden.

Bij iedere verzekering zijn er natuurlijk verschillende opties en soorten, zo ook bij een uitvaartverzekering. Als we kijken naar de verschillende soorten uitvaartverzekeringen zijn er over het algemeen drie verschillende soorten. De natura uitvaartverzekering, de kapitaalverzekering en de natura sommenverzekering. De meeste mensen kiezen voor de kapitaalverzekering. Hierbij krijgen de nabestaande een vast bedrag uitgekeerd dat zij mogen gebruiken om de uitvaart te verzorgen. Ook mag dit bedrag gebruikt worden voor andere bijkomende zaken. Bij de natura sommenverzekering zijn ze hier wat strenger in. Het uitgekeerde bedrag mag dan echt alleen gebruikt worden voor het regelen van de uitvaart. Ook is er nog de natura uitvaartverzekering, dit is een redelijk standaard verzekering. Hierbij zal de uitvaartondernemer de uitvaart verzorgen.

Overlijdensrisicoverzekering
Naast een uitvaartverzekering is het ook verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Veel mensen maken hier gebruik van. Bij een deze verzekering betaal je ook een vast bedrag. Eigenlijk verzeker je hier ook weer je nabestaanden bij, omdat er geld vrijkomt voor je nabestaanden wanneer je zelf komt te overlijden. Het is erg belangrijk om dit te overwegen. Vaak kan bijvoorbeeld de weduwe niet in de woning blijven wonen omdat er veel minder geld verdient wordt. Door een overlijdensrisicoverzekering wordt dit probleem opgelost. Er komt dan geld vrij voor de nabestaande zodat zij zonder al teveel geld zorgen verder kunnen leven.

Zorg ervoor dat je altijd goed op de hoogte bent van deze verzekeringen. Niemand wil de nabestaande met problemen achterlaten, door deze verzekeringen af te sluiten voorkom je dit.

Bron: Uitvaartverzekering | Overstappen.nl