Je bent verhuisd en je ontdekt dat je te veel spullen hebt voor de beschikbare ruimte. Ga je dan je net gekochte huis meteen uitbouwen of is het verstandiger je spullen op te slaan?

We gebruiken tegenwoordig alle ruimtes in onze huizen
Het komt nog best veel voor; je denkt dat je al je waardevolle spullen prima kwijt kunt in je nieuwe huis, maar in de praktijk is dit niet zo. En het zijn geen spullen waarvan je afstand wilt en kunt doen. Waarom dit veel voorkomt? Omdat we in ons land kleiner zijn gaan wonen en we tegenwoordig alle ruimtes in huis gebruiken. Neem de zolder, wie gebruikt dat nog als opslagplaats? Het is tegenwoordig vaak een slaapkamer en zo ontbreekt het in de huizen aan voldoende opslagruimte. Uitbouwen? De verhuizing heeft je al geld genoeg gekost, dat zit er dus niet in.

Geef je postcode door en bereken de oppervlakte van de opslag
En dus zoek je online naar een opslagruimte om je spullen eerst in op te slaan. Je voert je postcode in en krijgt meteen een overzicht van de beschikbare opslagruimte bij jou in de buurt. Daarna ga je de oppervlakte van de opslag berekenen en als je ook dit doorgegeven hebt krijg je of meteen een overzicht van beschikbare ruimtes en anders wordt er voor je gezocht. De opslagruimtes van tegenwoordig zijn gewoon goed. Ze zijn goed geïsoleerd en je slaat al je spullen er veilig in op, zoals mensen die gaan samenwonen of voor een periode naar het buitenland gaan dat ook steeds vaker doen.

Veel goedkoper dan kiezen voor de uitbouw van je huis
Je hebt steeds de gelegenheid om bij je spullen te komen en kunt zo desgewenst je interieur wisselen van tijd tot tijd. Overigens maken ook steeds meer bedrijven gebruik van een opslagruimte, en dan niet alleen voor machines. Ook als je een omvangrijke administratie hebt, biedt een opslagruimte uitkomst. Je papierwinkel is er veilig en moet je een bepaald document gebruiken, dan haal je die gewoon uit de opslag. Grootste voordeel van het huren van een opslagruimte is wel de prijs. Al voor weinig geld huur je de ruimte, iets dat veel goedkoper is dan kiezen voor uitbouw van je woning. Alleen dat al is voldoende om snel een geschikte opslagruimte te zoeken; je hebt immers al genoeg geld uitgegeven aan de verhuizing.