Drukwerk gebruiken als promotiemateriaal is een goede manier om je merk of bedrijf onder de aandacht te brengen. Consumenten zien tegenwoordig overal reclames, posters, advertenties en ga zo nog maar even door. De meeste consumenten die een aankoop doen bij je bedrijf doen dat niet direct na het eerste contact. Meestal hebben zij je bedrijf al een aantal keer voorbij zien komen. Het is dan ook belangrijk om regelmatig en op verschillende manieren zichtbaar te zijn. Hoe vaker iemand je voorbij ziet komen, hoe beter je onthouden wordt en dat is precies wat je wilt bereiken. Door een combinatie te gebruiken van verschillende soorten drukwerk trek je de aandacht van consumenten. We geven je een aantal mogelijkheden die je kunt gebruiken.

Posters

Met posters kan je op een opvallende manier een boodschap of actie onder de aandacht brengen. Je ziet natuurlijk vaak een promotie poster hangen. Het is daarom belangrijk dat je wel opvalt met je poster. Kies de juiste combinatie van kleuren, teksten en afbeeldingen om een mooie poster te maken. Er zijn bedrijven die dit voor je kunnen ontwerpen maar je kunt het ook zelf doen.

Flyers

Ook flyers doen het erg goed als promotiemateriaal. Je kunt een flyer op meerdere manieren bij je doelgroep laten komen. Je kunt ze neerleggen bij je bedrijf of op drukke plekken, ook kun je ergens gaan staan en de flyers uitdelen, het is zelfs mogelijk om dit uit te besteden. Als je wilt dat de flyer bij veel mensen onder de aandacht komt kun je ze laten opsturen.

Stickers

Veel bedrijven hebben leuke en opvallende stickers laten bedrukken. Deze kun je zelf op plakken maar je kunt ze ook bij een bestelling meegeven aan je klanten. Als je dit meegeeft aan je klanten zullen je stickers op allerlei verschillende plekken belanden. Ook hiermee zul je veel mensen bereiken.

Zoals we net al zeiden is het dus belangrijk om regelmatig bij je doelgroep onder de aandacht te komen. Kies dus niet maar 1 soort drukwerk maar een combinatie van meerdere soorten. Wanneer je dit doet en het op de juiste manier onder de aandacht weet te brengen zul je door veel mensen onthouden worden. Drukwerk kan ook gecombineerd worden met andere kanalen om klanten te bereiken. Zorg ervoor dat je overal zichtbaar bent!