Langzamerhand klimt Nederland weer uit een diepe crisis. Sinds maart leven we vrijwel met z’n allen in ons eigen huis en zagen we weinig meer van de buitenwereld. Waar we dierbaren minder tot niet hebben kunnen zien, wordt het weer eens tijd voor wat frisse lucht, wat adem. Het thuiszitten heeft effect gehad op een ieder. De vrijheid waar wij zo aan gehecht zijn is ons lange tijd ontnomen. Bijvoorbeeld het recht om lekker een terrasje te zitten, uiteten te gaan en misschien wel het belangrijkste, op reis en vakantie gaan. Sinds 1 juni gaan deze gelegenheden langzaamaan weer open. We merken dat Nederlanders weer vakanties gaan boeken. Of het nu een korte of een lange vakantie betreft. We willen er weer op uit! Helaas worden lange reizen of naar het buitenland niet geadviseerd aan de Nederlanders, maar probeer zoveel mogelijk in eigen land op vakantie te gaan. Lekker naar de camping of in een vakantiehuis. Gaat u dit jaar ook op vakantie tijdens de corona zomer?

Waar in Nederland moet ik nu op vakantie?
Gaat u voornamelijk richting buitenland op vakantie? Zoals Frankrijk, Scandinavië, Italië of Spanje? Wellicht moest u uw vakantie annuleren vanwege onzekerheid of het land wel weer open stond voor toeristen of durfde u het niet aan om nog naar het buitenland te gaan. Niet getreurd, vaak wordt onderschat wat voor mooi land Nederland is. U woont misschien uw hele leven al in Nederland, maar of u alles al ontdekt heeft of al weet over Nederland, dat betwijfelen we! Om u een beetje op weg te helpen en inspiratie te geven hebben we een aantal provincies met daarbij leuke lokale dorpen of steden op een rijtje gezet. Blijf deze zomer niet te veel thuis en pak uw momentje samen met uw partner, gezin of familie!

Vakantie in Zeeland
Onze pracht en praal, de Zeeuwse Kust. Het Ibiza van Nederland. Waar Zeeland onder de Duitsers als zeer populaire Nederlandse vakantieprovincie is, begint het onder de Nederlanders ook steeds populairder te worden. Aan de Zeeuwse Kust vindt u prachtige plekken aan de zee, zoals Domburg, Veere, Cadzand, Zoutelande (denk maar aan het nummer van Bløf) en Renesse. Als u op zoek bent naar een vakantiehuis in Zeeland, dan moet u zeker in deze kustplaatsen kijken! Omgeven door de mooiste duinen, stranden en de natuur achter de duinen. In de omgeving is van alles te doen. U bent snel in de grote stad, maar ook in andere pittoreske dorpjes. Neem de fiets mee of huur er eentje. Zo ontdekt u een prachtig stuk Zeeland.

Op vakantie op een Waddeneiland
De vijf Nederlandse Waddeneilanden zijn pareltjes en uiterst populaire vakantiebestemmingen onder de Nederlanders. Met name voor gezinnen is het geschikt. Veel vakantieparken zijn er te vinden waar kinderen zich uitstekend kunnen vermaken of parken die lekker dichtbij het strand zijn om zomers heerlijk verkoeling te zoeken bij de zee. Met name Texel, Ameland en Terschelling zijn ideale bestemmingen als u een vakantiepark zoekt. Op het moment u op de boot zit, gaat bij u het vakantiegevoel direct leven. Alle zorgen, stress en dagelijkse sleur laat u achter op het moment de boot de haven uitvaart. Het is cliché misschien, maar als u vaker op de veerboot naar een Waddeneiland bent geweest, zal u dat zeker met ons eens zijn!

Midden in de natuur, de Veluwe
Kan voor u het strand en de zee gestolen worden, omdat u liever de natuur in gaat? Gelukkig maar dat niet iedereen allemaal van het zelfde houdt. De Veluwe is het paradijs voor natuurliefhebbers. Misschien had u liever naar Duitsland, Zweden of een Oostenrijk gegaan. Helaas de voor de bergen zit u in Nederland niet goed, maar voor een grote en diverse flora en fauna zit u wel hier goed in Nederland. In het grootste Nationaal Park van Nederland, de Hoge Veluwe. Wilde dieren, prachtige landschappen, bossen en uitgestrekte velden met mooie beekjes, rivieren en recreatieplassen is de omgeving Veluwe uitermate geschikt voor iedereen die graag in de natuur bevindt. Ook outdoorliefhebbers zitten hier goed. Met mooie klimbossen, fietsroutes, mountainbikepaden en een groot wandelnetwerk, kunt u verkoeling zoeken in de bossen. Populaire plaatsen zijn Hoenderloo, Garderen, Lunteren, Beekbergen en Nunspeet. Wellicht vergeten we er nog een paar, want er zijn nogal wat mooie plekjes!

Genoeg moois te ontdekken in Nederland!
Al is dit nog maar het topje van de ijsberg. Andere provincies zoals waterrijk Friesland waar watersporters aan hun trekken komen, Bosrijk Drenthe waar wandelaars en fietsers flinke meters kunnen maken en het bourgondische zuiden van Limburg. Prachtige omgeving met historische plaatsen zoals Maastricht en Valkenburg, waar u de grotten in kunt duiken, het Drielandenpunt kunt bekijken en zo in Duitsland en België bent. Kortom, laat Corona niet uw vakantie verpesten, maar zie het als een kans om Nederland nog beter te leren kennen!