Wanneer je fanatiek games speelt online, ben je ze vast wel tegengekomen; de mentoren. Maar hoe zit het nou precies met game mentoren en hoe verdienen ze nu hun geld hier precies mee? Een mentor is iemand die meer ervaring heeft dan jij hebt bij de game die je speelt. Doordat deze mentor meer ervaring heeft, kan hij je voorzien van advies en andere dingen waar je van kan leren, waardoor jij sneller door de game heen kan komen en beter kan worden dan je nu bent.

Het contacteren van een mentor kan een bijzonder goed leermoment zijn en om advies in te winnen of zelfs feedback of antwoorden op hele specifieke vragen die je hebt over het spel. Het is niet zo dat je een mentor meteen moet betalen voor elke vraag die je stelt. In veel gevallen zijn ze welwillend om enkele vragen te beantwoorden onder bijvoorbeeld een YouTubefilmpje of een Tweet. Maar wil je echt leren van een mentor, dan kan het bijzonder lonen om die persoon als het ware in dienst te nemen en te betalen om je vooruit te helpen komen in de game.

Het is zo dat er heel veel games op hoog niveau gespeeld worden omdat er hele grote prijzen te verdienen zijn. Denk aan het prijzengeld dat er te winnen is bij DotA 2 bijvoorbeeld of een WK Fortnite. Om je te kwalificeren om aan zo een toernooi mee te doen, moet je op een bijzonder hoog niveau spelen online casino echt geld Nederland . Om op dat niveau te komen heb je vaak hulp nodig en dat is precies waar de mentoren in beeld komen.

Kan ik alleen een mentor inschakelen voor het hoogste niveau?
Nee, je kunt op elk niveau een mentor contacteren. Het is alleen wel zo dat het effectiever is om een mentor te contacteren die je kan en wil helpen. Een mentor die op A-level speelt zal niet meteen geneigd zijn om een speler die net begint te helpen om door het spel heen te komen. Zoek dus naar een mentor die een aantal treden verder op de ladder staat dan jij doet. Dan kan je het eenvoudigste het meeste leren van deze persoon. Verder kan je een mentorschap vergelijken met daten. Wanneer je een eerste of tweede date hebt, zal je iemand complimenteren over bijvoorbeeld kleding of haardracht. Je vraagt iemand bij een tweede date niet ten huwelijk. Dat is bij een mentorschap ook zo, zorg dat je niet te hoog van de toren blaast en je mentor niet voor blok zet.

Het is voor wat hoort wat. Dus als je een mentor gevonden hebt en je gaat streamen is het netjes om je mentor te benoemen zodat deze via jou ook weer nieuwe mensen aantrekt. Je mentor verdient zijn brood door mensen te leren hoe een bepaalde game werkt en met de groeiende game markt is dat een beroep dat door steeds meer mensen omarmd wordt.

Is werken met een mentor een strategie?
Net als dat mensen bij blackjack strategie gebruiken, doen mensen dat die gebruik maken van een mentor ook. Andersom is het net zo goed strategie, want de mentor moet zijn brood verdienen. Om zijn brood te verdienen, zal deze actief zijn op diverse kanalen denk aan YouTube, Twitter of LinkedIn, zodat er altijd een mogelijk is om te netwerken. Kan je je mentor in contact brengen met mensen waar je mentor weer van kan leren, dan zal dat ook zeker op prijs gesteld worden. Hoe je een mentor vindt? Online natuurlijk, in online groepen zijn altijd mensen die of mentor zijn of wel iemand weten die hen ooit geholpen heeft om beter te worden in een bepaalde game.