Je bent in verwachting en dan valt er ineens een hoop te regelen, van het kopen van kleertjes tot meubels voor de kinderkamer. Als je zwanger bent, loop je de kans wel eens wat te vergeten. Dat is helemaal niet raar, want het concentratie is gewoon verminderd net als je werkgeheugen. Zo zorgt vergeetachtigheid er wel voor dat je soms belangrijke zaken vergeet aan te schaffen. Bekijk hier de top 3 vergeten producten en zet ze vast op een lijstje, zodat jij straks echt alles in huis hebt.

1. Luiers voor je baby
Luiers voor je baby zijn natuurlijk belangrijk om na de geboorte direct in huis te hebben. Er zijn allerlei soorten luiers voor baby’s, maar wegwerpluiers zijn het handigst. Lees op deze pagina welke Kruidvat luiers voor je pasgeboren baby geschikt zijn. Er zijn namelijk meerdere NewBorn maten voor de allerkleinsten. Nu denk je misschien dat je echt niet vergeet om luiers te kopen. Het is echter ook niet het eerste wat je aanschaft als je zwanger bent. Dan kijk je liever naar leuke babykleding en praktische zaken voor de kinderkamer.

2. Borsteltje of kammetje
Een van de andere vergeten producten waar niet alle aanstaande moeders aan denken, is een borsteltje of kammetje. Er zijn baby’s die al met een flinke haardos ter wereld komen en dan is het zeker praktisch om na het badderen de haartjes te kammen. Je eigen borstel is te hard om de haartjes op het tere babyhoofdje te kammen. Er zijn speciale babyborstels en babykammetjes op de markt die je kan kopen.

3. Babyvijltje en nagelschaartje
Je baby komt helemaal compleet op deze wereld met nageltjes en al. Als je in verwachting bent dan denk je niet direct aan het knippen van de nageltjes van je baby. Pasgeboren baby’s zitten vaak met de handjes aan het gezicht. Als de nageltjes scherp zijn, zorgt dat voor kleine krasjes. Het is dan handig om een babyvijltje bij de hand te hebben om de scherpe hoekjes weg te vijlen. Zo krijgt je kindje geen kans om het gezichtje open te krabben. Als je baby ongeveer zes weken oud is, kan je beginnen met het voorzichtig knippen van de nageltjes. Daarvoor gebruik je dan een speciaal babyschaartje. Wil je helemaal niets vergeten te kopen als je in verwachting bent? Dan is het handig om even een checklist te maken en als je een product hebt aangeschaft het af te vinken.