In de begindagen van het internet zagen we een complete revolutie tot bloei komen. Fysieke afstanden verdwenen. Praten met de familie aan de andere kant van de oceaan was geen enkele uitdaging meer. Informatie opzoeken, dat kon gewoon online en binnen de kortste keren kon dit netwerk zelfs gebruikt worden om producten en diensten te bestellen.

We staan er niet altijd bij stil, maar ook vandaag de dag zijn de ontwikkelingen op het internet belangrijk voor de economische ontwikkelingen. En dat heeft veel verschillende achtergronden. Hoe belangrijk zijn de ontwikkelingen op het gebied van internet voor de wereldeconomie en wat kunnen we verwachten in de nabije toekomst.

Werken op afstand is de nieuwe norm
Waar een aantal jaren geleden de eerste digitale nomaden duidelijk de grote bedragen binnenhaalden door vanuit huis te werken, is het nu duidelijk veranderd. Er zijn namelijk steeds meer mensen die online werken. Als freelancer, als flexwerker, maar ook als vast personeel op afstand. De mogelijkheden zijn inmiddels zo breed dat werken vanuit huis geen enkel probleem meer hoeft te zijn.
Een goede computer en stabiele internetverbinding is namelijk genoeg. Door te werken met clouds en centrale opslagpunten voor data, kan iedereen deelnemen aan het netwerk en daarmee aan de slag gaan met de openstaande. En de freelancewereld? Die neemt elke dag gestaag toe, omdat er steeds meer mensen op zoek zijn naar werk of werk aanbieden aan talent dat zich ergens op de wereld bevindt. Met een internetverbinding uiteraard, want dat is een van de weinige harde eisen. Maar ook dat wordt steeds beter, zelfs in de gebieden die achterstanden weg te werken hebben.

De grootste branches zitten online
Kijken we naar de wereldeconomie, dan is er één marktsegment dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt – en alleen maar verder blijft groeien. Entertainment inderdaad. Je kunt bijna niet meer om de reclames voor spellen als FIFA en Empires&Puzzles heen, maar ook ‘free spins no deposit in Nederland’ is een vaste prik geworden in het gemiddelde spamfolder, al dan niet met een exclusieve link zoals Zamedia of iets soortgelijks.

Wereldwijd blijft de branche toenemen. Er zijn steeds meer mensen die een gokje wagen, die naar eSports kijken of die zelf een avond lang druk aan het gamen zijn. Het online streamen van content (films, series en documentaires) valt overigens ook onder deze branche, waarin Netflix een van de grootste aanbieders is. Niet alleen zijn er steeds meer mensen die hier gebruik van maken, het aantal uren per gebruiker neemt ook flink toe.

Het Internet der Dingen
Het Internet Der Dingen (Internet of Things) is onherroepelijk onderweg. We stevenen af op een samenleving waarin apparaten, machines en dataopslag met elkaar kunnen communiceren. Dit is te danken aan het internet, de mogelijkheden die steevast toenemen en op de achtergrond speelt ook de blockchain een grote rol, omdat dit kan zorgen voor mogelijkheden om data op te slaan, snel te versturen en alleen beschikbaar te houden voor de mensen die toegang zouden moeten krijgen.

Dit is geen ver toekomstperspectief. Kijken we naar de koelkasten en telefoons die al met alles verbonden kunnen worden of de V2X-technologie, dan is duidelijk dat het een kwestie van tijd is. Zo kan jij straks alle informatie op je voorruit aflezen die je nodig hebt tijdens het rijden, als we Autoblog mogen geloven. Ook hier geldt: een enorme branche die aangejaagd wordt door het internet.
Blijven de mogelijkheden eindeloos toenemen?

In de eerste jaren van het internet reageerden mensen verrast. Dit zou het toppunt zijn van het menselijk kunnen. En wellicht is dat nog waar ook. Artificial Intelligence gaat namelijk een veel grotere rol spelen bij de ontwikkelingen in de toekomst en dan is het figuurlijke hek van de dam.

Door de AI te koppelen aan het Internet Der Dingen en de blockchain, kunnen complete productieprocessen overgenomen worden, kunnen communicatiesystemen optimaal ingezet worden en krijgen we een veel grotere revolutie in de maatschappij. Of dit wel of niet zo gaat gebeuren, dat is voor de economie zelf niet relevant. De enorme vraag naar kennis, producten en diensten die deze ontwikkelingen met zich meebrengen, die zijn al genoeg om een flinke economische stimulans op gang te brengen.
Source – https://zamsino.com/nz/free-spins-no-deposit/