Een gezonde levenswijze op na houden en roken? Dat gaat toch niet samen, zal je de meeste personen wel horen zeggen. Gelijk hebben ze wel wanneer ze het hebben over de traditionele sigaret, maar wordt het wel anders als het gaat om een e-sigaret. Deze mini verdamper is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en komt dat zeker ook door geringe gezondheidsrisico’s die er aan vastkleven.

Je longen blijven lekker schoon

De damp die vrijkomt bij een e-sigaret is helemaal niet schadelijk voor de longen. Er bevindt zich namelijk geen roet of andere stoffen in die zullen neerslaan in de longen. De smog die je inademt in een file is misschien wel schadelijker dan de damp van een e-sigaret. Naast het ontbreken van vaste deeltjes in de damp, is het ook de samenstelling die van grote invloed is op de gezondheid. De werking van sigarettenrook ligt immers in de aanwezigheid van allerlei stoffen die het lichaam een “boost” geven en voor anderen juist een kalmerend effect hebben.

Helaas hebben deze stoffen, vooral nicotine, een sterk verslavende werking en gaat het lichaam op den duur ook om meer vragen. We kennen allemaal wel de kettingrokers die vele pakjes per dag opmaken en absoluut niet zonder zo een sigaret kunnen.

Bij een e-sigaret komt het nooit zo ver

Roken is nooit meer hetzelfde geweest vanaf de introductie van de e-sigaret en geldt dit geheel in positieve zin. Bij een e-sigaret is de gebruiker altijd in controle en kan er ook bepaald worden of er nicotine in de vloeistof moet zitten. Ook de concentratie van de stof kan bepaald worden en mag gerust gesteld worden dat nicotineverslaving bij e-sigaret gebruikers geen probleem vormt. Je blijft dus altijd bepalen hoe het gebruik zal zijn en is het niet moeilijk om te stoppen met “roken”.

Gezond roken is dus wel mogelijk met een e-sigaret en biedt het opties die bij een normale sigaret ver te zoeken zijn. Dus geen kans op verslaving en ook nog geen longen die vervuild zullen raken. Gezond roken is ook niet saai en zorgen de vele vloeistoffen en e-coils daar wel voor. Voor elke situatie pak je er een ander en beschikken veel rokers van e-sigaretten over verschillende modellen.