Sloten hebben zich door de jaren heen sterk ontwikkeld. Wist je bijvoorbeeld, dat sloten voorheen vaak van hout werden gemaakt? Door het slot in brand te steken kon een woning eenvoudig betreden worden. Tegenwoordig is die inbraakmethode niet langer mogelijk! Dit betekent echter niet, dat u standaard veilig bent met goede sloten. Ook de inbraakmethodes zijn doorontwikkeld. Kerntrekken en de klopsleutelmethode zijn twee bekende inbraakmethodes onder inbrekers. Wanneer heb jij voor het laatst bekeken, of de sloten op je deuren bestand zijn tegen deze manieren van inbreken?

In dit artikel gaan we in op de nieuwste deursloten. Techniek speelt hierbij een steeds belangrijkere rol! Daarbij geven we een overzicht van de verschillende voordelen van deze sloten. Houd er rekening mee dat het gebruik van sloten op deuren niet voldoende is. Zorg ook voor goede, moderne sloten op je raam, de deur van een schutting of schuurtje, enzovoorts.

Je sleutels nooit meer kwijt met moderne sloten
Moderne sloten kunnen geopend worden met een app op je telefoon. De kans dat je een sleutel verliest is hierdoor minimaal! Enkel wanneer je de telefoon kwijt zou raken of als deze uit zou vallen, kan de deur niet meer geopend worden. Om dit risico te verkleinen zijn deze moderne sloten vaak ook voorzien van een pasjessysteem. Vergelijk het met de sloten in hotels! Houd het pasje voor de lezer en de deur zal automatisch geopend worden. Het biedt je niet alleen het voordeel dat sleutels niet meer verloren worden. Ook profiteer je van het feit dat het slot minder snel beschadigd zal raken. Het afbreken van een sleutel was voorheen een veelvoorkomend probleem.

Kerntrekken is niet langer mogelijk
Inbrekers zullen hun inbraakmethodes de komende jaren verder moeten ontwikkelen. Met de introductie van moderne, elektronische sloten, is onder meer kerntrekken niet langer mogelijk. Bij kerntrekken wordt geprobeerd om de cilinder uit het slot te trekken, door hier bijvoorbeeld eerst een spijker in te slaan. Bij sloten met een pasje of een app op je telefoon zal dit niet werken. Datzelfde geldt voor het flipperen tussen de deur en deurpost. Met flipperen kan een deur eenvoudig geopend worden, als deze niet op slot gedraaid is. Niet voor niets wordt vaak gewaarschuwd voor het gevaar van het achter je dichttrekken van een deur.

Tip: slotenmakers raden aan om voor SKG-gecertificeerde sloten te kiezen! Deze sloten zijn uitgebreid gecontroleerd op hun weerbaarheid tegen de meest voorkomende manieren van inbraak.

Bron: Almereslotenmakers.nl