Het carnavalsseizoen is officieel geopend. Elk jaar wordt op de elfde van de elfde (11 November) het carnavalsseizoen geopend in Noord-Brabant en Limburg. Tijd om alvast na te denken over de carnavalskleding die je in 2020 gaat dragen. Wil je graag uniek zijn in je carnavalsoutfit of wil je een carnavalsoutfit dat populair? In dit artikel worden een aantal outfits benoemt die je veelvuldig zal terugzien tijdens carnaval. Denk aan een 70’s discokostuum, La Casa de Papel overall, een boevenpak of een dierenkostuum.

70’s discokostuum
Earth, Wind & Fire, The Pointer Sisters en Heartwave. Bekende artiesten uit de jaren 70 die vrolijke disco klassiekers hebben gemaakt. De jaren 70 kenmerkt zich door broeken met wijde pijpen, afro kapsels en losse overhemden. Door deze opvallende klederdracht, is een discokostuum ideaal om te dragen tijdens de carnavalsdagen. Uiteraard kan je zo’n kostuum ook combineren met een disco bril of andere accessoires.

La Casa de Papel kleding
Afgelopen jaar was de kleding van Casa de papel een van de meest populaire kostuums tijdens carnaval. Afgelopen zomer is er een nieuw seizoen van de Spaande Netflix serie uitgekomen en hierdoor wordt verwacht dat tijdens carnaval 2020 weer veel mensen ervoor kiezen om de kleding te dragen. Uiteraard mag het masker hierbij niet ontbreken. Er zijn online veel webshops waar je de Case de Papel kleding kan kopen.

Boevenpak
Een boevenpak is al jarenlang een veel gekozen kostuums tijdens de carnavalsdagen. Zo kan je kiezen voor een wit-zwart kostuum, oranje boevenpak referent naar Orange is the new black of kiezen voor een Daltons kostuum in de kleuren geel en zwart. Er is dus genoeg keuze binnen deze categorie. Om de outfit helemaal af te maken is het leuk om een gevangenisbal vast te maken aan je voet, zodat mensen wellicht echt denken dat je net uit de gevangenis bent ontsnapt.

Dierenkostuum
Ook kan je verkleed als je favoriete dier. Zo ben je geheel onherkenbaar en kan je alles doen zonder dat iemand erachter komt. Ook wel eens leuk tijdens de carnavalsdagen. Zo kan je verkleed als een boerderijdier, vogel of een tijger. Het is zelfs mogelijk om in een dinosaurus pak de straten onveilig te maken tijdens carnaval.

Wat voor carnavalskostuum je kiest is geheel aan jou. Kies je voor een populair discokostuum, Casa de papel kleding, boevenpak of misschien een dierenkostuum? Hoe dan ook worden het geweldige dagen.