De Amsterdam Trade Bank wordt opnieuw beschuldigd van witwassen. Hugo Berkhout, nummer 21 van het Forum voor Democratie, werkt voor deze bank. 

 

De website Follow the Money schreef een kritisch artikel over de Amsterdam Trade Bank, naar aanleiding van een stuk in de Britse krant The Guardian. Een aantal Nederlandse banken, waaronder dus de Amsterdam Trade Bank, zou geld hebben witgewassen van Russische oligarchen. Bijna 35 miljoen zou langs de ATB zijn gegaan. Ook Igor Poetin, het neefje van, zou bij deze witwasserij zijn betrokken.

De Amsterdam Trade Bank is in handen van de Alfa-bank van de omstreden Russische oligarch Mikhail Fridman. Hij is vaker van omstreden praktijken beschuldigd. Vorig jaar schikte Fridman de Nederlandse overheid voor honderden miljoenen Euro’s naar aanleiding van een omkopingszaak in Oezbekistan.

Op 12 maart kwam het NRC Handelsblad met het nieuws dat Thierry Baudet op een oneigenlijke manier EU-subsidies had lopen te vergaren. Het is niet bekend of Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie ook Russisch geld hebben gekregen voor de FvD-verkiezingscampagne.