Omdat u niet te achterlijk bent om mee te beslissen over EU-beleid. Omdat u eurofoob bent. Omdat u eurofiel maar beslist geen antidemocratische volksverlakker bent. Omdat u graag zelf ook dat epische plaatje van een verdrietige Peggold tevoorschijn wil toveren na het doodsimpel digitaal ondertekenen. Omdat u dus met uw muis of trackpad een echte handtekening kan zetten OMG hoe gaaf is DAT en waarom pluggen de mensen van GeenPeil dat niet als een malle want het is een soort pro-democratische etch-a-sketch beleving.

Omdat u het eigenijk nooit eens bent met GeenStijl want racisme/misogynie/schuld van ~ maar u houdt wel erg veel van hele brede volksbewegingen die alle politieke kleuren en sociale klassen overstijgen. (Omdat u weet wie daar ook van hield en omdat de EU in totalitaire expansie wel griezelig vaak de vraag ‘weet je wie ook..’ oproept.) Omdat u vervolgens kunt Twitteren of Facebooken dat u hebt getekend, eventueel dus met toevoeging ‘ik ben het eigenlijk nooit met GeenStijl eens, MAAR…’ waardoor iedereen ziet dat u Deugt. (De mannen van GS weten dat alles voor de ‘maar’ een leugen is dus die zijn niet gekwetst, don’t worry.) Omdat het ook helemaal niet gaat over GeenStijl, fuck hun en vooral hun haters, het gaat over een referendum. Omdat we dat referendum willen. Omdat hierom.

Omdat tekenen —> kost gratis, klikken op deze link leidt u naar een paywallvrije zone, hoe episch kunnen ze het maken mensen, en bedankt dat u lid bent zodat u dit kunt lezen. Omdat u geen bang kwezeltje bent, u kunt altijd nog bepalen WAT u gaat stemmen als dat referendum er eenmaal is. Omdat u een boze blanke burger bent die ongeacht het issue dat u wordt voorgehouden in het stemhokje per definitie vanuit de onderbuik NEE brult tegen alles dat met Europa te maken heeft. Omdat u het desperate frame van antidemocratische referendumhaters in de voorgaande zin zelf ook niet gelooft.

Omdat vele erkend Toffe Lui u voorgingen, kijk die endorsements dan of vraag eens rond bij familie, werk of sportclub. Omdat u dan zult merken dat early adopters, peer group moodmakers, trendsetters en online influentials allemaal al getekend hebben. Omdat u geen enge paarsebroekenspeak nodig hebt om het belang van een open democratie in te zien. Omdat fuck ja, meer macht en invloed, na het tekenen kunt u sinister lachen en mijmeren over wereldheerschappij.

Maar vooral.

OMDAT HET KAN.